Gigi Becali Claudiu Keseru FCSB Guvernul Romaniei Superliga

Guvernul României îi răspunde lui Gigi Becali cu citate din Guardiola și Klopp

Gigi Becali a primit un răspuns din partea Guvernului României după ce a declarat că fotbalistul său, Claudiu Keșeru, de la FCSB, nu mai poate juca la nivel înalt pentru că s-a vaccinat.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 23:25
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 23:29

Fără să îi dea numele patronului de la FCSB și fără să se lege, în mod direct, de declarația acestuia, pagina de Facebook RO Vaccinare, platforma oficială a Guvernului pentru vaccinarea împotriva COVID-19, a oferit mai multe detalii despre vaccinarea sportivilor și a folosit citate din Jurgen Klopp și Pep Guardiola.

„Jucătorilor de fotbal vaccinați NU le scade puterea după vaccinarea împotriva COVID-19! 

Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă.

Așa cum vă prezentam și în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinați cu prima doză. Din aceeași ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă. 

Gigi Becali a primit un răspuns din partea Guvernului

De menționat faptul că două echipe, Manchester City și Liverpool, au câștigat prima manșă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0. 

Din punct de vedere medical și științific, nu sunt studii care să susțină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influențează performanțele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecția cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influența performanțele sportivilor.

Concluzia este simplă: să rămânem sănătoși, să ne bucurăm de fotbal, uitându-ne la cei care au încredere în știință și în medicină. 

Vă rugăm să vă informați DOAR din surse credibile, oficiale! 

Pep Guardiola și-a pierdut mama din cauza COVID-19  și a spus că „singura soluție” pentru jucători a fost să ia în considerare vaccinarea. „Când toți oamenii de știință, toți medicii, toți marii specialiști în medicină spun că singura soluție de eradicare sau de a ajuta să trecem peste acești doi ani de situație pandemică este vaccinarea, cred că ar trebui să ia în considerare acest lucru.” Pep Guardiola

Jürgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a lansat un apel pentru toată lumea să se vaccineze cu doza booster și i-a îndemnat pe sceptici să asculte de sfaturile experților.

„Nu îmi voi cere scuze pentru opinia pe care o am asupra vaccinării, indiferent cât de nepopular m-ar face în anumite părți ale societății. Dacă întâlnesc prieteni sau oameni din viața mea din afara fotbalului, la care țin și îmi spun că nu s-au vaccinat, fac tot posibilul să îi încurajez să asculte de experți. Niciodată nu este despre: ascultă-mă – ci este întotdeauna despre: ascultă-i pe cei care știu. Ignoră-i pe cei care pretind că știu. Ignora minciunile si dezinformarea. Ascultă oamenii care știu cel mai bine. Dacă faci asta, ajungi să îți dorești vaccinul și rapelul.

Bundesliga, prima ligă de fotbal din Germania, și Seria A, prima ligă de fotbal din Italia, au transmis că în rândul jucătorilor înregistrați în ligile lor, procentul jucătorilor vaccinați cu schemă completă era de 94% în Germania, respectiv 98% în Italia”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Ce a declarat Gigi Becali

„El e gata. Nu mai poate la nivelul ăsta. Nu vreau să-l jignesc, nu vreau să se supere. Spun ce cred. După primele 3 meciuri, i-am zis lui MM Stoica «Ăsta joacă la orice echipă din lume». Nu știu ce s-a întâmplat după. Și l-am tot forțat. Ziceam «Stai, mă, puțin. S-a schimbat omul?».

O să râdeți, dar s-ar putea să am dreptate. E posibil ca din cauza vaccinului. Celor vaccinați le scade puterea. Asta e ceva științific (n.r. - niciun studiu științific nu a arătat așa ceva). Nu ați văzut și la CFR? Cu Rapid, jucătorii parcă erau jaloane. Dormeau pe teren. Tuturor vaccinaților le scade puterea! La toți. 

Văd și la ai mei, la cei vaccinați. Pe unii nu-i afectează, dar pe cei care sunt mai în vârstă... N-ai văzut la Deac? Nu mai e ăla de era, când era vijelie. Nu mai e vijelie”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!