Liga 1

Situația ridicolă de la „Arcul de Triumf”! Umilința la care a fost supusă FRF

Stadionul „Arcul De Triumf”, construit pentru a găzdui antrenamentele naționalelor care au venit la București pentru EURO 2020, „șomează”, în timp ce cluburile de fotbal din Capitală sunt nevoite să-și dispute meciurile de pe teren propriu în provincie.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Noiembrie 2021, 19:45
Data actualizarii: Miercuri 03 Noiembrie 2021, 19:56

FCSB și Rapid au fost nevoiete să-și mute „casa” pe stadioanele din Buzău, respectiv Mioveni, în momentul în care stadionul „Arena Națională” a devenit indisponibil, în luna octombrie, deoarece a găzduit un turneu de Dota2.

Asta în condițiile în care în București s-au construit în ultimii ani trei stadioane din bani publici: Stadionul „Steaua”, „Rapid” și „Arcul de Triumf”.

  • Trei cluburi au solicitat folosirea stadionului Arcul de Triumf!

Răzvan Burleanu a dezvăluit că inclusiv FRF a făcut mai multe cereri către MTS pentru ca naționalele U21, U20 și senioarele să joace pe „Arcul de Triumf”, însă s-a lovit de un refuz din partea MTS, iar forul național a fost nevoit să se reorienteze către alte stadioane.

„Arcul de Triumf”, închis pentru fotbal

„FRF a înaintat deja solicitări de închiriere a acestui stadion, pentru disputarea meciurilor de U21, U20 și ale selecționate de senioare, dar din păcate ne-am lovit de un refuz din partea MTS.

Este datoria și responsabilitatea exclusiv a MTS să rezolve cât mai repede posibil acest lucru. Într-o perspectivă de managemant, aceste lucruri ar fi trebuit să fie deja prevăzute, astfel încât atunci când faci ultima inaugurare, nu prima inaugurare (ironic), stadionul să poată deja să fie folosit”, a spus Răzvan Burleanu în cadrul unei conferințe.

De ce nu se poate juca fotbal pe „Arcul de Triumf”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a explicat că MTS nu poate încasa bani din chiria arenei şi că pentru a face acest lucru este nevoie ca Stadionul Arcul de Triumf să fie transformat în Complex Sportiv Naţional. În acest sens, MTS are nevoie de o Hotărâre de Guvern.

„În momentul de faţă Stadionul Arcul de Triumf este dat în această lună în administrarea Federaţiei Române de Rugby. Pentru că aveau nişte meciuri, aşa că le-am dat în folosinţă gratuită în luna noiembrie. Nu pot juca şi alte echipe acolo pentru moment, pentru că noi trebuie să facem un Centru Naţional Sportiv (n.r. - Complex Sportiv Naţional) acolo şi mai sunt una sau două semnături de luat.

Pentru că noi prin MTS direct nu putem să dăm stadionul în chirie şi să încasăm bani. După aceea putem da drumul la toate activităţile. Să avem şi Guvern pentru că de o lună şi ceva... Nu avem ce să facem dacă nu vine altcineva (n.r. - alt Guvern)”, a afirmat ministrul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies