Revoluția de la Craiova. S-a terminat cu dominația CFR-ului?

Universitatea Craiova CFR Cluj Universitatea Craiova - CFR Cluj Superliga
Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 12 Februarie 2023, 08:09
Data actualizarii: Duminica 12 Februarie 2023, 08:17

Arlauskis, dat afară. Papp, Mitrea și Găman, veteranii defensivei, ca și pensionați. Nistor și Crețu, rezerve.

O adevărată revoluție făcută de Eugen Neagoe în lotul Universității înaintea unui meci capital, cel cu CFR. Trebuie să ai un pic de curaj și sprijinul patronului ca să riști în acest fel. Să nu uităm că a încercat și Rădoi așa ceva, dar fostul antrenor a greșit jucătorii pe care i-a mazilit, pentru că doi dintre aceștia sunt considerați „perle” de export, și mă refer la Ivan și la Markovic.

 

Și pentru că am adus vorba de Ivan, el a fost recâștigat pentru fotbal de Eugen Neagoe. Fost jucător în Bănie, fost atacant cu simțul golului, actualul tehnician al Universității cunoaște foarte bine șmecheriile vestiarului, știe să discute cu „senatorii” de drept, să-i motiveze, să le dea momeala care să-i readucă în prim plan. Lui Ivan i-a redat banderola și încrederea, iar acesta a răspuns promt:  „dublă” cu Hermannstadt și din nou „dublă” cu un adversar și mai greu, CFR.

Victoria lui Neagoe, victoria lui Ivan

E victoria lui Neagoe și apoi victoria lui Ivan, deși putem spune că antrenorul a și greșit cu netitularizarea lui Alexandru Crețu, care a intrat excelent în joc în repriza a doua și a revitalizat un atac destul de temător până la apariția lui pe teren. Sau poate așa l-a motivat și pe acesta!

Universitatea nu a arătat ca o forță care se poate bate la titlu, dar a profitat de o lâncezeală aproape inexplicabilă a campioanei și s-a repus pe poziție de performanță înainte de play-off.

CFR a fost dominată categoric de FCSB, pe teren propriu, în prima repriză a meciului din etapa trecută. A arătat și atunci, ca și acum, la Craiova, ca o echipă de pluton, fără un jucător cerebral la mijlocul terenului, cu Deac ieșit din formă – cât o să mai reziste și el? Cu asemenea jucători experimentați în lot, să nu-ți poți crea o ocazie clară în repriza a doua, e de domeniul „science fiction”.

La cum a arătat în aceste două meciuri, CFR pare la capăt de ciclu. A luat de 5 ori la rând campionatul, dar parcă e deja prea mult. Cu toate acestea, să nu-i subestimăm pe „bătrânii” Deac și Camora și pe „tăbăciții” Burcă, Bordeianu și Boateng. Se pot trezi în play-off, și atunci să vedem cine-i mai bate.

Până la intrarea în play-off, Dan Petrescu și ai lui joacă joi pe „Olimpico” împotriva lui Lazio, în play-off-ul Conference League. Dacă va evolua ca în partidele cu FCSB și Universitatea, echipa din Gruia nu are nicio șansă. Nu putem spera decât în genialitatea antrenorului, care știe să pregătească astfel de patide importante, decisive. „Bursucul” trebuie să-și trezească în pimul rând jucătorii, intrați de ceva vreme într-o stare de amorțeală bolnăvicioasă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!