FOTO EXCLUSIV Poză de colecție de la ultimul titlu cucerit de FCSB. Târnovanu avea 15 ani și juca la altă echipă, dar se bucura cu Gigi Becali! 

Stefan Tarnovanu fcsb campioana fcsb campioana 2015 Gigi Becali tarnovanu becali Superliga Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 07:28
Data actualizarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 07:38

Actualul portar titular al FCSB era junior la Iași, locul unde FCSB a cucerit ultimul titlu de campioană, în 2015. 

Pe 28 mai 2015, FCSB remiza cu Poli Iași în deplasare, scor 0-0, dar reușea să câștige titlul de campioană în Liga 1, deoarece Oțelul Galați o învingea pe ASA Tg. Mureș, 1-2. A fost ultimul trofeu de campioni pentru "roș-albaștrilor", care sunt aproape să se impună din nou în competiția internă, în această stagiune, după aproape un deceniu de "secetă". Ștefan Târnovanu era junior la Poli Iași și copil de mingi la acel meci și s-a bucurat alături de fotbaliștii antrenați atunci de Costel Gâlcă și de patronul Gigi Becali

"Suntem cu gândul către derby și către titlu"

"Suntem cu gândul către derby și către titlu. Le-am promis fanilor că o să facem tot ce ține de noii ca să batem și să fim cu un pas mai aproape de câștigarea campionatului. Acesta e visul nostru de mult timp. Încă nu suntem campioni, sper că va fi de ajuns doar unul sau două meciuri, dar mai avem câțiva pași de făcut și trebuie să ne facem treaba. Sunt o persoană foarte optimistă. Eu cred că în trecut nu a fost să fie, dar anul acesta se pare că este anul nostru. 

  • Foto - Gabriel Chirea

Sunt ceva ani de când nu s-a mai luat titlul la FCSB, nu am reușit în ultimii ani, dar cred că acesta este anul nostru. Și în scurt timp se va dovedi asta. Într-un derby nu prea sunt favorite, nu cred că va conta ce am făcut noi sau Rapidul până acum. Acolo contează și alte lucruri în afară de forma de moment. Cred că plecăm cu prima șansă, dar rămânem concentrați. 

"Uite poza cu mine și cu domnul Becali, eram fericiți amândoi"

Nu va fi un duel cu Marian Aioani, ca să vedem cine merită să meargă la Euro 2024. Eu am un duel cu mine, eu vreau să-mi demonstrez mie, în primul rând, că sunt cel mai bun. De fiecare dată eu vreau să fiu cel mai bun, să nu iau gol de la nimeni, nu am un duel cu absolut nimeni.  

Ce făceam în 2015, când a luat FCSB ultimul titlu? Sincer, eram copil de mingi la Iași. Chiar acolo au sărbătorit băieții, am și poze de atunci. Uite poza cu mine și cu domnul Becali, eram fericiți amândoi. Le-am arătat și colegilor, o să vi le arăt și vouă. 

Cum o să fie fără Florinel? O să fie... Nu știu cum o să fie, vom vedea. Coman este un jucător foarte important. Dar cred că această echipă nu a stat niciodată într-un singur jucător. Eu nu-mi fac bagajul ca să plec, eu sper să-mi fac bagajul pentru Euro 2024. După aceea vom vedea ce va fi", a declarat Ștefan Târnovanu.  

Foto - Gabriel Chirea

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!