EXCLUSIV ”Îl aleg pe el”. Costel ”Burebista” Câmpeanu a numit cel mai bun portar din Superliga

Costel Campeanu marian aioani portar Stefan Tarnovanu Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2024, 07:54
Data actualizarii: Joi 11 Aprilie 2024, 09:02

În vârstă de 56 de ani, fost portar în prima ligă din România, Costel Câmpeanu, poreclit ”Burebista”, a numit cel mai bun goalkeeper din Superliga din punctul său de vedere, din acest moment, într-un dialog telefonic cu Sport.ro.

Costel Câmpeanu, cunoscut pentru experiențele avute în special la Dinamo, Ceahlăul Piatra Neamț sau Gloria Bistrița, a făcut un top al portarilor care îi dau încredere și care pot tinde chiar la postul de titular în poarta naționalei României în anii următori.

Din punctul de vedere al lui ”Burebista”, cei mai buni portari din campionatul românesc sunt Ștefan Târnovanu (23 de ani, FCSB) și Marian Aioani (24 de ani, Rapid). Întrebat pe cine ar pune pe locul 1 totuși, luând în calcul prestațiile celor doi de până acum, Costel Câmpeanu l-a numit pe Târnovanu.

Costel Câmpeanu crede că Ștefan Târnovanu e cel mai bun portar din Superliga

Un plus pentru portarul FCSB-ului este acela că echipa este aproape să ia titlul, chiar dacă a declarat că și el a avut parte de vină în anumite momente din acest campionat, la fel ca Aioani.

”Eu zic că este bătălia între Târnovanu, care este și constant, și Aioani de la Rapid. Aioani a greșit și el în ultimul timp însă, dar promite mult și experiența își poate spune cuvântul pe viitor. Ei doi sunt cei mai buni din prima ligă de la noi zic eu, au avut constanță, chiar dacă amândoi au mai greșit din când în când.

Târnovanu a avut multe meciuri bune, dacă FCSB ia campionatul i se datorează și lui titlul, a salvat echipa în câteva meciuri. De partea cealaltă, Aioani a făcut pasul de la Gică Hagi, a ajuns la Rapid, va crește. Rapid va fi o echipă tot mai bună, va investi și de acum înainte.

Dar, dacă ar fi să aleg între ei doi, eu aș merge cu Târnovanu!”, a spus Costel Câmpeanu pentru Sport.ro.

Doar Ștefan Târnovanu a debutat pentru naționala României

Portarul liderului din Superliga României este cotat la 2.8 milioane de euro. Ștefan Târnovanu (23 de ani / 1,98 m) mai are contract cu FCSB până pe 30 iunie 2028. La prima reprezentativă a strâns o selecție, iar în acest sezon a jucat pentru echipa lui Elias Charalambous 37 de partide: 33 meciuri în Superliga și patru partide în preliminariile Conference League.

Referitor la portarul Rapidului, Aioani nu a apucat să debuteze pentru naționala României. În actuala stagiune are 38 de meciuri adunate, atât pentru Farul, cât și pentru ”feroviari”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!