FC Botosani Ioana Iftime Valeriu Iftimie Superliga Ioana Iftime

Portretul unui medic sportiv. Ioana Iftime, fiica lui Valeriu Iftime, persoană de bază a fotbaliștilor de la FC Botoșani

FC Botoșani se află pe un trend ascendent, de când conducerea staffului tehnic a fost preluată de Marius Croitoru.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 29 Noiembrie 2021, 08:30
Data actualizarii: Luni 29 Noiembrie 2021, 09:01

Singura reprezentantă a Moldovei din prima divizie a fotbalului românesc pare să aibă în spate conceptul de familie. Este binecunoscută relația foarte strânsă de prietenie pe care Marius Croitoru o are cu jucătorii săi, însă se pare că el nu este singurul apropiat al fotbaliștilor.

Dr. Ioana Iftime, fiica patronului Valeriu Iftime, a legat o strânsă relație de prietenie cu jucătorii. Aceasta povestește cum a devenit persoana de bază a elevilor lui Marius Croitoru, dar și a membrilor familiilor lor.

Ea spune că jucătorii apelează la ea atât când au nevoie de un sfat în legătură cu eventuale accidentări, dar și atunci când este nevoie de un tartament pentru o durere de cap.

Ioana Iftime: "Am luat-o ca pe o provocare"

„Sportivii de performanţă sunt un grup destul de ermetic, au cerinţe foarte specifice și probleme de sănătate foarte specifice cu care, dacă nu lucrezi în mod direct cu ei, nu ai contact. Și-atunci am luat-o ca pe o provocare.

Până la urmă, ajungi să faci un fel de medicină de familie cu ei, pentru că ești singurul medic la care pot apela direct, la telefon, prin mesaje. Bineînţeles că nu o să apeleze la mine doar pentru accidentări sau probleme musculoscheletale. [Apelează la mine] și când sunt răciţi, și când e copilul răcit, și când pe soţie o doare capul.

Și-atunci am făcut de toate, tocmai ca să putem să colaborăm cât mai bine. Doar că e o familie care e în veșnică schimbare: sunt puţini jucători care rămân, se tot schimbă [componenţa echipei], dar, desigur, există un nucleu – și al jucătorilor, și al tehnicienilor. E o familie cu bune și cu rele, ca oricare alta.

Nu cred că am câștigat încrederea lor 100%. Când este un grup foarte mare de oameni, nu poţi să ţintești la «Vreau să colaborez foarte bine cu toţi!». Măcar să pot colabora cu cei care sunt dispuși să facă asta cu un medic, măcar la ei să ajung sau la cei care sunt dispuși să primească un sfat”, a spus fata lui Iftime, dr. Ioana Iftime, pentru viața-medicală.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!