Roland Niczuly edward iordanescu Niczuly echipa nationala portar sepsi Superliga Roland Niczuly

EXCLUSIV Misterul neconvocărilor lui Roland Niczuly sub tricolor. De ce ar fi omis portarul lui Sepsi de selecționeri

Roland Niczuly (28 de ani) continuă să fie omis de la acțiunile echipei naționale, deși are evoluții solide în SuperLiga României și a câștigat patru trofee cu Sepsi, două Cupe ale României și două Supercupe ale României.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 19:18
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 19:19

Mulți oameni de fotbal consideră că portarul lui Sepsi trebuie luat în calcul pentru acțiunile tricolorilor, dar până acum nu a primit nici măcar o convocare. Dacă ne referim la mandatul lui Edward Iordănescu, el a mizat pe doi portari în special, pe Horațiu Moldovan, de la Rapid, și Ștefan Târnovanu, de la FCSB.

Sport.ro a stat de vorbă cu un apropiat al portarului de la Sepsi, care a precizat că Roland Niczuly ar putea fi ”victima” propriei declarații, o afirmație din urmă cu câteva luni, când nu a fost convocat sub tricolor.

  • Roland Niczuly

Roland Niczuly ar fi omis de la convocări din cauza unei declarații din urmă cu mult timp 

La acel moment, portarul lui Sepsi afirma că este dispus să accepte o convocare de la naționala Ungariei dacă va fi omis în continuare de selecționata României. Deși apoi, în alte declarații, a spus că nu vrea să agite lucrurile și că își așteaptă rândul, dacă va fi cazul, se pare că prima intervenție a lui Roland Niczuly continuă să deranjeze, să conteze în momentul în care se fac respectivele convocări.  

”Roland e cel puțin al treilea portar din România din punctul meu de vedere, cred că merită să fie în lot. Nu știu de ce nu e convocat, deciziile îi aparțin selecționerului, Târnovanu și Moldovan sunt și ei doi portari foarte, foarte buni. Eu cred că Roland nu este convocat din cauza declarației pe care a oferit-o acum ceva timp, când a afirmat că, dacă nu va fi convocat la naționala României, ia în calcul să reprezinte Ungaria.

Cred că a deranjat acea declarație a lui... așa cred”, a spus o persoană apropiată fotbalistului de la Sepsi, pentru Sport.ro.

Roland Niczuly joacă din 2016 la Sfântu Gheorghe și a devenit între timp căpitanul echipei Sepsi. Chiar dacă are 1,81 m și este unul dintre cei mai scunzi portari din campionat, Roland Niczuly impresionează prin reflexele sale.

Roland Niczuly, printre cei mai buni portari din România 

Goalkeeper născut la Târgu Secuiesc a mai evoluat la ”U” Cluj (2014-2016) și Unirea Târlungeni (2014-2015). În 2016, după cum spuneam, a ajuns la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, devenind om de bază pentru clubul care a câștigat două Cupe ale României și două Supercupe ale României.

”Denigrat” pentru înălțimea sa considerată necorespunzătoare pentru un portar modern (1.82 m), Niczuly a fost unul dintre cei mai buni și mai constanți goalkeeperi din ultimele sezoane de primă ligă, iar oficialii lui Sepsi chiar au avertizat că acesta ar trebui chemat rapid la echipa națională.

Roland Niczuly: ”Dacă ar veni un semn din partea Ungariei, nu o voi refuza”

Roland Niczuly are peste 200 de meciuri în prima divizie, însă nu a fost convocat până acum la echipa națională a României. A fost omis de selecționerul Edward Iordănescu și la ultima acțiune, deși a încasat 16 goluri în acest sezon, în 16 meciuri. Târnovanu a primit 13 goluri în 14 meciuri, iar Moldovan a încasat 11 goluri în 10 meciuri.

Declarația lui Niczuly care ar fi deranjat:

”Consider că am făcut un sezon bun și nu am primit niciun semn de la naționala României. Prima opțiune este România, dar dacă ar veni un semn din partea Ungariei, nu o voi refuza. Dacă nu sunt dorit în țară, unde îmi doresc să ajung la națională, voi merge în altă parte”.

Ulterior, el a avut un discurs echilibrat, probabil după ce i s-a atras atenția că afirmația poate avea repercusiuni asupra viitorului său:

”Respectăm deciziile luate de selecționerul României și cu siguranță cât vom juca fotbal ne vom gândi cu toții la națională, e un vis pentru toată lumea să se afle acolo”. Afirma portarul înainte de acțiunea din luna septembrie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!