Daniel Boloca edi iordanescu Sassuolo Serie A Stranieri

Cum a ajuns jucătorul ignorat de Edi Iordănescu vedetă în Serie A: "Asta face diferența în fotbalul de azi"

Mijlocașul cu 6 minute în 4 meciuri la naționala României se numără printre revelațiile actualului sezon din Serie A și a fost lăudat pentru evoluțiile sale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 18:47
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 19:05

Mijlocașul central (24 de ani), care după doar 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în 4 meciuri a fost convocat la naționala Italiei și a declarat că renunță la reprezentativa "tricolorilor".

După victoriile lui Sassuolo cu Juventus și cu Inter Milano, Daniel Boloca a vorbit în presa din Italia despre jocul său și cum a fost ajutat să își îmbunătățească evoluțiile.

"Pentru mine a fost un vis să pot evolua în această echipă, toți băieții sunt disponibili și puternici. Îmi dau o mare mână de ajutor ca să mă adaptez. A fost visul meu să joc pe San Siro, sunt foarte mulțumit că mi s-a îndeplinit. Important e ca acesta să fie un punct de plecare, trebuie să continuăm pe acest drum", a spus fotbalistul, potrivit DAZN.

"Mister îmi cere să joc cu personalitate și curaj. Și să ne facem jocul nostru obișnuit, iar noi ne-am conformat în aceste ultime partide. Trebuie să rămânem la acest nivel. În prima repriză, a fost un meci în care am rezistat bine, ne-am apărat compact și atent. 

Ne-am creat ocaziile noastre și am intrat după pauză cu mai multă motivație și am pus suflet în teren, aceasta a fost cheia succesului. Victoriile cu Inter și Juventus? Totul e o chestiune de mentalitate. Asta face diferența în fotbalul de azi", a explicat jucătorul, la Rai Sport.

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

Cu doar 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în cele patru meciuri pentru care a fost convocat anul trecut la naționala României, Daniel Boloca și-a văzut în continuare de treabă în Italia, acolo unde a fost chemat la ”Squadra Azzurra” de Roberto Mancini și unde a ajuns titular în Serie A la Sassuolo, care l-a transferat în vară de la nou-promovata Frosinone după ”o afacere de peste 10 milioane de euro” (Sassuolo News).

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie a anului trecut, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie, Daniel Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile fostului selecționer Roberto Mancini.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!