Mircea Lucescu, drum liber către Dinamo? Răzvan Raț a răspuns fără ezitare

Mircea Lucescu Dinamo Razvan Lucescu Superliga Mircea Lucescu / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 14:32
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 14:31

Răzvan Raț a discutat despre ofertele primite de Mircea Lucescu și posibilitatea ca acesta să antreneze din nou în România.

Fostul fundaș stânga al echipei naționale, Răzvan Rațeste de părere că prioritatea lui Mircea Lucescu ar trebui să fie semnarea cu o echipă din afara țării, dacă va continua cariera de antrenor.

Fostul fundaș a evidențiat influența semnificativă pe care Lucescu a avut-o asupra lui, nu doar din punct de vedere sportiv, ci și educativ. El a menționat că Lucescu este un "antrenor pedagog", preocupat de educația jucătorilor săi.

  • Mircea Lucescu / Foto - Gabriel Chirea

"Lucescu este tipul de antrenor pedagog, ceea ce este foarte important. Având în vedere că este dintr-o generaţie veche. De ce spun antrenor pedagog? Băieţii din perioada Rapid pot să confirme, cei de la Şahtior la fel.

Am avut foarte multe ‘şedinţe’ care nu aveau legătură cu fotbalul. Cei din perioada 1998-2000 de la Rapid pot să confirme. au fost jucători obligaţi să meargă la facultate. Lucescu a ţinut foarte mult la partea educativă, fiind absolvent de două facultăţi”, a declarat Răzvan Raț, conform Antena Sport.

Prioritatea pentru străinătate

Răzvan Raț a afirmat că nu se așteaptă ca Mircea Lucescu să vină la Rapid sau Dinamo, în ciuda zvonurilor.

„Cred că focusul lui Mircea Lucescu, dacă va fi să antreneze în continuare, nu este fotbalul românesc. Au mai fost zvonuri legate de Dinamo, dar cred că ofertele din afară ar fi prioritare.”

Fostul internațional a ținut să precizeze că au existat zvonuri despre oferte din Turcia (Beşiktaş) și posibilitatea de a reveni la Dinamo Kiev.

„Nu știu exact, chiar nu am vorbit cu el. Dar eu cred că dacă ofertele sunt reale, ar fi prioritare în detrimentul Rapidului sau a unei oferte din fotbalul românesc. Nu e o certitudine că iei titlul. E un risc. Cred că Lucescu nu mai are nimic de demonstrat în fotbalul românesc”, a continuat fostul internațional.

"S-a tot vorbit, din Turcia, Beşiktaş, cred că a mai fost cineva. După aceea se reîncălzeşte supa cu Dinamo Kiev. Nu ştiu exact, chiar nu am vorbit. În România pot fi doar două oferte: Dinamo şi Rapid. Sau Corvinul Hunedoara", a concis Răzvan Raț.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!