Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi: „Ar fi cea mai mare greșeală!”

Sepsi - FCU laszlo dioszegi Superliga Superliga Laszlo Dioszegi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Martie 2023, 17:36
Data actualizarii: Vineri 10 Martie 2023, 17:35

Afaceristul a vorbit după ce Comisia de Recurs a dispus rejucarea meciului Sepsi OSK - FCU Craiova, întrerupt la finalul lui ianuarie.

Arbitrul Andrei Chivulete a suspendat atunci meciul, din cauza unor scandări cu iz xenofob provenite din partea galeriei oltenilor. Inițial, Sepsi a câștigat cu 3-0 la masa verde, dar conducerea din Bănie a contestat decizia, iar în cele din urmă au avut câștig de cauză prin rejucarea partidei.

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi: „Ar fi cea mai mare greșeală!”

Laszlo Dioszegi, finanțatorul covăsnenilor, a vorbit despre centralul Andrei Chivulete și a evidențiat faptul că arbitrul nu ar trebui să fie suspendat pentru decizia pe care a luat-o în meciul de la Sfântu Gheorghe. Mai mult, afaceristul nu înțelege motivul pentru care ar fi arbitrul vinovat.

„Asta e cea mai mare problemă. Deci dacă un arbitru fluier regulament trebuie suspendat?! Ar fi cea mai mare greșeală! De ce e el vinovat? Acum dacă și pe arbitri îi dăm afară din fotbal, cine o să mai aibă curajul să ia niște decizii drastice? Și nu e vorba de xenofobie și de rasism, ci de orice decizie. Știm foarte bine cum a fost la cazul Bricheta”, a spus Laszlo Dioszegi, potrivit Fanatik.

Când se joacă Sepsi OSK - FCU Craiova! Laszlo Dioszegi a făcut anunțul

Înainte de finalul sezonului regulat, Comisia de Recurs a decis rejucarea, iar Laszlo Dioszegi a anunțat în ce zi și la ce oră va avea rejucarea meciului întrerupt la finalul lui ianuarie.

„Jucăm joi, de la ora 21:00, pe 16 martie. Fără nicio problemă, mă doar faptul că s-a deschis cutia Pandorei. De aici îmi este puțin frică, orice suporter poate să strige ce vrea el. Clubul trebuie să fie responsabil pentru ce se întâmplă. Nu comentez decizia, am hotărât să mergem la TAS”, a declarat patronul lui Sepsi OSK, conform aceleiași surse.

Decizia Comisiei de Recurs

Comisia de Recurs a decis rejucarea meciului din informațiile www.sport.ro, care au fost confirmate și de Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova. În ciuda deciziei, suspendarea de șase etape dată fanilor rămâne în picioare, dar și amenda primită de olteni. 

„Am primit vestea foarte bucuros, cu emoțiile de rigoare, parcă așteptam o sentință într-un dosar penal, am sperat că va fi o zi bună și s-a dat o decizie corectă, le mulțumesc membrilor Comisiei de Apel, au dat dovadă bună de altruism, luciditate și rațiune, au stins un focar de scandal. Acum ambele echipe au șanse egale, Sepsi rămâne o echipă puternică și valoroasă, cel mai bun să meargă în play-off.

Nu vrem să intrăm oricum în play-off, vrem să intrăm dacă merităm. Sunt două meciuri importante pentru noi, sunt șanse foarte mari ca meciul de acolo să decidă cine intră în play-off. Suntem conștienți că vom avea un meci foarte greu la Sf. Gheorghe, mergem să ne luptăm și să câștigăm dreptul de a intra în play-off pe teren”, a declarat Adrian Mititelu pentru Sport.ro și PRO TV

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!