FCSB Andrei Chivulete chindia Ion Craciunescu Liga 1

Ion Crăciunescu a dat verdictul după fazele controversate din FCSB - Chindia. Unde au greșit arbitrii

FCSB s-a impus dramatic împotriva Chindiei Târgoviște, scor 3-2, după ce echipa lui Toni Petrea a fost condusă la pauză cu două goluri.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 16:10
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 16:13

Golul lui Darius Olaru și dubla lui Valentin Gheorghe au adus victoria pentru FCSB, însă în ultimele minute ale partidei de pe Arena Națională au existat două faze controversate, câte una la fiecare poartă.

Ion Crăciunescu, după FCSB - Chindia 3-2

Mai întâi, în minutul 87, un gol al lui Ianis Stoica a fost anulat. Portarul Căbuz a degajat direct în atacantul lui FCSB, care a trimis ulterior mingea în plasă cu o execuție spectaculoasă, însă arbitrul Andrei Chivulete a anulat reușita pentru un posibil henț sau un posibil fault comis anterior de jucătorul gazdelor.

În minutul 90+3, la ultima fază a jocului, și Chindia a avut un gol anulat. Pițian a înscris din fața porții, după o pasă a lui Cantave, însă fanionul a fost ridicat de asistentul Andrei Constantinescu.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu crede că brigada condusă de Andrei Chivulete a greșit la ambele faze, inclusiv la faza la limită din careul celor de la FCSB, astfel că ambele formații ar fi trebuit să încheie cu un gol în plus pe tabelă.

"(n.r - golul anulat al lui Ianis Stoica) Portarul îi șutează în umăr spre spate și omul înscrie. Îl lasă să șuteze în minge și după fluieră. Da, o decizie eronată aici. Și o execuție tehnică de care puțini fotbaliști sunt capabili.

(n.r - golul anulat al lui Pițian) Mie nu mi s-a părut offside. Avem un indiciu foarte clar - față de linie, jucătorul în roșu are un pas. Jucătorul care înscrie este pe linie cu el pentru că mâna nu se ia în calcul la offside. Mie mi se pare că este pe linie, dar asistenul nu este așezat cum trebuie. Cert este că este greșeala lui, el trebuia să stea pe linia penultimului apărător", a spus Ion Crăciunescu, la Digisport.

Grație victoriei cu Chindia, FCSB a rămas la șase puncte în spatele liderului CFR Cluj. În runda următoare, echipa lui Toni Petrea va juca pe terenul lui CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 19:55.

Modifică setările cookies