VIDEO EXCLUSIV Portarul pe care ar trebui să mizeze Edi Iordănescu la EURO 2024: ”Nu are cum să aibă încredere!”

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2024, 15:19
Data actualizarii: Marti 09 Aprilie 2024, 15:40

Dan Chilom a fost invitat la emisiunea Poveștile Sport.ro și a vorbit despre Campionatul European care se apropie cu pași iuți și care va putea fi urmărit pe PRO TV, PRO Arena și VOYO.

Fostul portar al celor de la Dinamo și de la IFK Mariehamn a abordat tema portarului pe care ar trebui să mizeze Edi Iordănescu la EURO 2024.

Dan Chilom crede că Florin Niță ar trebui să fie titular la EURO 2024 

În condițiile în care Horațiu Moldovan, portarul titular din meciurile de calificare la turneul final, nu a mai apărat încă din luna ianuarie de când a semnat cu Atletico Madrid, s-a discutat tot mai des despre faptul că Edi Iordănescu nu ar trebui să se bazeze pe fostul goalkeeper al Rapidului la EURO 2024.

Multe voci din fotbalul românesc au argumentat că o alegere mai potrivită ar fi Florin Niță, experimentatul portar al celor de la Gaziantep, sau chiar Ștefan Târnovanu, portarul FCSB-ului, care cel mai probabil va deveni campioană la finalul sezonului.

Dan Chilom susține și el aceeași idee, faptul că Edi Iordănescu trebuie să aleagă portarul care are cele mai multe meciuri în picioare.

Nu am cu ce surpriză să vin, e clar din punctul meu de vedere că întotdeauna portarul care apără este cel avantajat, portarul care are jocuri în picioare. Acest post este diferit, față de celelalte. Dacă în teren sunt și alți jucători care pot ajuta în multe momente ale jocului, pe un portar nu îl pot ajuta foarte mult.

Acest aspect se vede. Eu merg pe mâna portarului care va apăra mai multe, până acum a făcut-o Florin Niță, s-a și văzut, este într-un moment bun, apără la echipa de club și are încredere. aspectul cel mai important e încrederea, Horațiu nu are cum să aibă încredere în acest moment, pentru că el nu joacă, încrederea poate veni pe parcurs, mai ales că a făcut o schimbare foarte mare.

Să treci de la Rapid la Atletico Madrid, să te schimbi într-un vestiar cu Griezmann, cu De Paul. Acum poate juca la națională, dar o face pentru ce a făcut înainte. Îmi aduc aminte de Marica, care juca, dar era atacant. E un pic diferit.

Portarul are nevoie cel mai mult de meciuri în picioare. El nu s-a antrenat niciodată la un asemenea nivel, dar nu ai meciuri în picioare, nu mai știi să apreciezi ieșirile din poartă, jocul cu piciorul, sunt foarte multe elemente tehnice despre care poți vorbi în alegerea unui portar”, a declarat Dan Chilom la Poveștile Sport.ro.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!