florin nita Echipa Nationala Florin Tene florin tene - florin nita Sparta Praga Superliga

EXCLUSIV Florin Tene: "Niță va apăra până la 40 de ani!" Misterul din jurul portarului de la Sparta Praga și momentul când va reveni la națională

În lotul României pentru amicalul cu Moldova sunt Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu și Mihai Popa. Meciul e LIVE pe Pro Arena și VOYO, duminică, de la 20:30.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:30
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:50
  • Florin Tene a vorbit despre fostul său elev, Florin Niță.

Florin Niță (35 de ani) nu mai prinde lotul Spartei Praga și a pierdut și naționala României. După un 2021 în care a excelat în poarta primei reprezentative și a devenit "fotbalistul nr.1 al României", fostul goalkeeper de la FCSB a preferat statutul de rezervă la Sparta, iar apoi a fost trecut pe linie moartă de staff. 

Portar cu reale calități, Niță a fost dorit de CFR Cluj în vară, însă gruparea ardeleană nu ar fi putut să-i asigure un salariu similar cu cel pe care îl primește în Cehia. 

Tene: "E un mister pentru mine: a ieșit fotbalistul anului în România, dar nu a mai reușit să se impună la echipa de club"

Florin Tene, apropiat al goalkeeper-ului de 35 de ani și fost antrenor al lui Niță la FCSB, a vorbit pentru Sport.ro despre fotbalistul cu un caracter puternic. Tene, acum antrenor de portari la Neftchi Baku, susține că fostul său elev va putea apăra până la 40 de ani și va reveni în prima reprezentativă.

'Îmi pare rău de Florin că a ajuns în situația asta la Sparta Praga. El dacă apăra la echipa de club, era și acum titularul naționalei. 

Sunt sigur că dacă își rezolvă problema la club, ușa este deschisă pentru el la națională.

Este totuși un mister pentru mine. A ieșit fotbalistul anului în Romania și după acel moment care, firesc, i-a crescut autoritatea și notoritatea, Florin Niță nu a mai reușit să se impună la echipa sa de club.

În general, când ieși fotbalistul anului ești mai apreciat! Dar la el a fost invers! 

Cred că el nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal. Așteaptă să i se ofere o ocazie și sunt convins că o să profite de ea. La cum îl știu eu, Florin poate să apere până la vârsta de 40 de ani", a declarat Tene, pentru Sport.ro.

La meciul de joi seara cu Slovenia, scor 1-2 , la Cluj, poarta primei reprezentative a fost apărată de Horațiu Moldovan, de la Rapid. În lotul lui Edward Iordănescu pentru amicalul de duminică, din deplasare, împotriva Moldovei, se mai află Ștefan Târnovanu (FCSB) și Mihai Popa (FC Voluntari). 

'Niță va reveni și mai puternic, e un băiat de mare calitate, care a progresat enorm. Orice antrenor ar fi fericit să aibă un golakeeper precum Florin în lot. Nu e o problemă că are 35 de ani, avem nenumărate exemple de portari care au avut evoluții fantastice și după 35 de ani. 

Uitați-vă și în cele mai importante campionate ale lumii câți jucători mari evoluează și după 35 de ani! Niță e un tip extrem de serios și are grijă de fiecare detaliu pentru a fi în cea mai bună formă când se apelează la el. 

L-am cunoscut și îl cunosc foarte bine, știu că-și dorește să apere din nou", a mai spus Florin Tene, pentru Sport.ro. 

  • 2,5 milioane euro valora Florin Niță în 2018
  • 450.000 de euro valorează în prezent Florin Niță
  • 35 de ani are portarul Spartei Praga
  • 30 iunie 2023 e data la care îi expiră lui Niță contractul cu Sparta Praga

Florin Niță a strâns 19 meciuri la naționala României. A debutat pe 9 noiembrie 2017, împotriva Turciei. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies