Cupa Mondiala Franta Maroc senegal Tunisia CM 2022

FOTO 137 de fotbaliști vor reprezenta la Mondial alte țări decât cele în care s-au născut! Cum arată lista completă

832 de fotbaliști au fost convocați, în total, de către cele 32 de naționale participante la Cupa Mondiale. Dintre aceștia, 137 reprezintă altă țară decât cea în care s-au născut.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 18:46
Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 18:43

Potrivit La Nacion, la precedenta ediție de Cupă Mondială, Rusia 2018, doar 82 dintre cei 736 de jucători se aflau în această situație, un procent de 11,1%, mai mic decât cel care va fi acum în Qatar, 16,4%.

137 de fotbaliști vor reprezenta la Mondial altă țară decât în cea în care s-au născut!

Dintre cele 32 de naționale calificate la turneul final, 28 au în componența lotului cel puțin un fotbalist care s-a născut într-o altă țară decât cea pe care o reprezintă. Maroc este lider la acest capitol, cu nu mai puțin de 14 jucători (din 26) născuți în afara granițelor țării.

Maroc este urmată în clasament de Tunisia (12 jucători născuți în afara țării, dintre care 10 în Franța) și Senegal (12 jucători născuți în afara țării, dintre care 8 în Franța).

Dintre cei 137 de jucători aflați în această situație, 37 dintre ei s-au născut în Franța. Cei mai mulți dintre ei se regăsesc în naționalele Tunisei, Senegalului, Ghanei sau Camerunului.

Printre cei mai cunoscuți fotbaliști care reprezintă altă țară decât cea în care s-au născut se numără: Kalidou Koulibaly (născut în Franța, reprezintă Senegal), Eric Maxim Choupo-Moting (născut în Germania, reprezintă Camerun), Inaki Williams (născut în Spania, reprezintă Ghana), Alphonso Davies (născut în Ghana, reprezintă Canada), Pepe (născut în Brazilia, reprezintă Portugalia), Eduardo Camavinga (născut în Angola, reprezintă Franța), Ansu Fati (născut în Guineea-Bissau, reprezintă Spania) sau Fernando Muslera (născut în Argentina, reprezintă Uruguay).

Singurele patru naționale cu loturi compuse exclusiv din jucători născuți pe teritoriul țării sunt Argentina, Brazilia, Coreea de Sud și Arabia Saudită.

Cum arată lista completă

Foto: Twitter: @Jaimefmacias

Modifică setările cookies