FCSB schimbă foaia! Măsura radicală luată de Gigi Becali! Ce se întâmplă cu Pintilii, anunțul făcut de MM

Gigi Becali FCSB mihai pintilii MM Stoica Superliga Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Martie 2023, 21:30
Data actualizarii: Vineri 03 Martie 2023, 21:39

Leo Strizu a renunțat la funcția de antrenor principal, pe care o deținea doar în acte la FCSB.

În urma plecării lui Strizu, singurii care vor putea da indicații de pe margine la meciurile oficiale ale FCSB-ului vor fi antrenorul cu portarii Marius Popa şi a preparatorilor fizici Lucian Filip şi Thomas Neubert. 

Asta după ce Mihai Pintilii (38 de ani), antrenorul de facto al vicecampioanei, a fost suspendat patru etape de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, pentru că și-a asumat rolul de antrenor principal la FCSB deși nu deține licență.

Gigi Becali schimbă strategia

MM Stoica, managerul general al FCSB, a anunțat că din vară vicecamioana va avea un antrenor cu licență PRO, care se va implica și în pregătirea echipei, alături de Pintilii, care va putea ocupa atunci funcția de antrenor secund.

„Din vară o să avem un om cu licență PRO, antrenor real. Poate că Pintilii o să aibă drept să dea indicații din postură de antrenor secund, școala avansează. El mai are 9 meciuri în care o să fie delagat. La startul sezonului viitor poate fi secund. O să fie și un antrenor cu licență PRO care o să muncească în cadrul clubului.

Rămâne de văzut dacă va fi peste Pintilii. Poate la naționala Belgiei, Henry (n.r. - antrenorul secund) era mai bine văzut de jucători decât Roberto Martinez (n.r. - selecționerul)

Sunt situații în care un vicepreședinte e mai bine văzut decât un președinte, e vorba de personalitate, de carismă. S-a îngropat securea cu FRF. Greșeala i-a aparținut lui Burchel (n.r. - șeful Școlii Federale de Antrenori). A început sezonul cu niște reguli, nu poți schimba în timpul competiției”, a spus MM Stoica, pentru Orangesport.

La 28 februarie 2023, fostul fotbalist Mihai Pintilii, care ocupă în organigrama clubului FCSB funcţia de delegat, a fost sancţionat cu 4 etape de suspendare şi 6.800 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru că antrenează echipa bucureşteană fără să deţină licenţa Pro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!