"E posibil ca Ekeng sa fi murit pentru ca cineva a vrut sa economiseasca 400 de euro!" Acuzatii grave intr-un comunicat FIFPro

"E posibil ca Ekeng sa fi murit pentru ca cineva a vrut sa economiseasca 400 de euro!" Acuzatii grave intr-un comunicat FIFPro

FIFPro si AFAN au emis un comunicat de presa in urma decesului lui Patrick Ekeng de la Dinamo.

"FIFPro, uniunea fotbalistilor si AFAN, reprezentantul din Romania, isi exprima ingrijorarea fata de modul in care s-a intervenit in cazul lui Patrick Ekeng"

"Desi este inca prea devreme ca sa tragem concluzii dupa acest accident tragic, in timp ce politia continua sa faca investigatii, este clar ca unele cluburi din Romania au o istorie in privinta serviciilor medicale oferite"

"Dupa ce Henry Chinonso Ihelewere a murit intr-un meci din presezon in 2012, AFAN a cerut FRF sa oblige cluburile sa aduca ambulante echipate complet la orice meci oficial si amical. Ar fi insemnat un cost de 400 de euro de club pe meci ca sa aiba echipament de ultima ora la dispozitie, dar planul nu a fost adoptat, sustine Emilian Hulubei, presedintele AFAN"

"In schimb, cluburile din primle 3 ligi au fost lasate sa aduca ambulante dotate cu minimum de echipament.", scrie in comunicatul FIFPro, care ofera si cateva declaratii ale presedintelui AFAN:

"Asteptam rezultatele autopsiei, dar este posibil ca Ekeng sa fi murit pentru ca cineva a vrut sa economiseasca 400 de euro. Daca e adevarat, atunci e foarte trist."

Potrivit aceluiasi comunicat, "Hulubeu sustine ca Ekeng a facut vizita medicala in Bucuresti cat a jucat in Romania, dar sunt dovezi ca alte cluburi din capitala nu au facut acest lucru, tocmai pentru a salva bani. Mai bine de 12 cluburi din primele 2 ligi ale Romaniei sunt acum in insolventa"

"Ne luptam zilnic ca jucatorii sa aiba mai multe drepturi. Fotbalistii din Romania sunt la mare distanta sa fie tratati precum un angajat ar trebui tratat", mai spune Hulubei.

Theo van Seggelen, secretarul general FIFPro, a declarat: "Gandurile noastre merg catre toti cei afectati. Este socant. Dupa ce autoritatile locale vor incheia investigatia, asteptam raspunsuri daca aceasta tragedie putea fi evitata sau nu."

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ioana Mihăilă: "Multe proiecte au început în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua"
BRAT
Modifică setările cookies