EXCLUSIV Portretul lui Kennedy Boateng, noul fundaș central de la Dinamo! ”Un apărător de clasă, încearcă mereu să compenseze erorile coechipierilor”

Kennedy Boateng Dinamo Josue Homawoo nationala din Togo Serge Akakpo Superliga Kennedy Boateng și Zeljko Kopic
Cătălin Parfene
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 13:38
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 14:32

Dinamo l-a transferat în această săptămână pe internaționalul togolez Kennedy Boateng, venit de la Austria Lustenau.

Serge Akakpo (36 de ani), fostul fundaș central care a câștigat Campionatul European Under-17 cu naționala Franței și între 2009 și 2010 a jucat la FC Vaslui, este acum managerul general al echipei naționale din Togo, fiind responsabil cu politica sportivă, ceea ce implică inclusiv ”recrutarea” de fotbaliști pentru prima reprezentativă.

Într-un dialog cu Sport.ro, Akakpo a făcut portretului noului venit la Dinamo, fundașul central togolez Kennedy Boateng (27 de ani), cel care a semnat în aceste zile cu ”câinii” un contract pe două sezoane.

  • Kennedy Boateng la Dinamo

Astfel, Dinamo se va putea baza în centrul defensivei pe un cuplu de stoperi din Togo, Josue Homawoo - Kennedy Boateng.

”Kennedy este un fundaș central care a debutat la noi în echipa națională în noiembrie 2021. 

Este un apărător foarte atletic, agresiv și cu o atitudine foarte bună în defensivă. Este foarte bun în duelurile 1 contra 1. 

Când este încrezător, poate fi un apărător de primă clasă. 

În ceea ce privește defectele sale, trebuie să se îmbunătățească din punct de vedere tactic în anumite zone. 

Trebuie să se bazeze mai puțin pe fizicul său (n.r. - Kennedy Boateng are 1,91 metri înălțime) și să-și îmbunătățească poziționarea. 

De asemenea, trebuie să se concentreze asupra propriei munci și să nu mai încerce să compenseze fiecare greșeală făcută de coechipieri. Dar asta se datorează bunăvoinței sale.

Kennedy are dublă cetățenie și a avut de ales pentru că tatăl său este ghanez, iar mama sa togoleză.

Așa că a ales naționalitatea sportivă togoleză pentru a putea juca cu noi”, l-a caracterizat Serge Akakpo pe Kennedy Boateng.

De ce și-a pierdut Kennedy Boateng locul din echipa națională

”Josue Homawoo a fost, de asemenea, unul dintre jucătorii pe care îi căutam (n.r. - pentru naționala din Togo), dar, atunci când l-am abordat în 2021, nu a părut interesat, așa că am trecut la alți fundași tineri, care acum sunt de bază la echipa națională.

Kennedy și-a pierdut locul în echipa națională pentru că a avut o perioadă dificilă cu clubul său Santa Clara din Portugalia.

Nu a jucat timp de câteva luni și asta i-a afectat locul în reprezentativă.

Odată cu sosirea sa la Dinamo, sper că va reveni la forma sa cea mai bună și va fi mai stabil, astfel încât să poată ajuta din nou echipa națională.

Iar agresivitatea lui și temperamentul său se potrivesc foarte bine campionatului din România”, a explicat Serge Akakpo pentru Sport.ro.

Interesant este că Boateng, ajuns la Dinamo de la Austria Lustenau, a fost integralist de fiecare dată când a evoluat pentru naționala din Togo (7 meciuri jucate, ultimul în 2023).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!