"Demisia!?" Cum a răspuns grecul Vassaras, șeful arbitrilor

Kyros Vassaras Comisia Centrala a Arbitrilor Kyros Vassaras demisie Superliga
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 27 Aprilie 2023, 19:26
Data actualizarii: Joi 27 Aprilie 2023, 19:41

Președintele CCA, Kyros Vassaras, a susținut joi o conferință de presă în care a trecut prin toate stările. 

A explicat cu calm la început fazele controversate din meciurile din Liga 1, și-a înfrânat apoi impulsul de a ridica tonul la întrebările jurnaliștilor prezenți la Casa Fotbalului, dar în cele din urmă s-a răstit când unele întrebări pertinente l-au enervat pe oficialul care primește de la FRF un salariu de 8.500 euro pe lună.

Grecul născut în Saloni, fost mare arbitru internațional, a disecat mai multe teme, printre care și momentele-cheie din partida din etapa trecută, jucată în Giulești, Rapid - FCSB 1-0. A ajuns, la un moment dat, și la subiectul... demisie.

Întrebat ce părere are despre faptul că finanţatorul FCSB, Gigi Becali, i-a cerut demisia, preşedintele CCA a răspuns: "Şi ce pot să fac eu? Nu am primit niciun SMS. Eu să mă gândesc la demisie? De ce? Credeţi că vom fi vreodată fericiţi? Cine e în această poziţie simte presiunea. Un lucru este sigur, nu văd nicio direcţie (n.r. - a arbitrajului) şi când cineva vorbeşte despre greşeli clare care îl dezavantajează trebuie să vorbească şi de greşelile clare care au fost făcute în favoarea lui. 

Şi atunci de ce să mă gândesc la demisie când nu există niciun motiv? Eu cred în arbitrii noştri, în onestitatea lor, în integritatea lor şi trebuie să o respectăm. Eu consider că avem jucători buni, mai puţin buni şi slabi, antrenori la fel, arbitri la fel. Avem VAR pentru a elimina greşelile evidente.

Noi vom face tot ce e posibil ca să îi pregătim cât mai bine pe arbitri. Acesta e motivul pentru care voi continua (n.r. - în funcţie). Pentru că asta este treaba mea. Treaba mea nu este să demisionez atunci când apare o greşeală şi cineva îmi cere cineva asta. Treaba mea este să pregătesc arbitrii şi nimeni nu mă poate acuza că aceşti arbitri nu sunt pregătiţi".

 

Gigi Becali a anunțat luni că se va retrage de la echipa bucureşteană, fiind nemulţumit de greşelile de arbitraj de la partida cu Rapid, pierdută cu 0-1. De asemenea, el a anunţat că niciun reprezentant al FCSB nu va mai participa la şedinţele Comitetului Executiv sau la Adunările Generale ale FRF şi a solicitat demisia preşedintelui CCA, Kyros Vassaras.

VIDEO Conferință de presă Kyros Vassaras

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!