Verdictul lui Kyros Vassaras despre faza controversată din meciul Dinamo - Hermannstadt

Kyros Vassaras Dinamo FC Hermannstadt Superliga Kyros Vassaras
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2024, 19:21
Data actualizarii: Miercuri 28 Februarie 2024, 19:18

Dinamo Bucureşti a învins-o pe FC Hermannstadt cu scorul de 1-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 28-a a Superligii.

Singurul gol al meciului a fost marcat de către Goncalo Gregorio, în urma unei pase excelente de la Pavicic.

Explicațiile CCA despre faza controversată din Dinamo - FC Hermannstadt

În minutul 41, mingea degajată de Darko Velkovski a ajuns în spatele lui Gabriel De Moura, apoi a sărit la Silviu Balaure. Fotbalistul lui Hermannstadt a centrat, Ianis Stoica a recuperat și a trimis către poartă.

  • Kyros Vassaras

Răzvan Patriche a respins șutul lui Ianis Stoica, însă nu a fost clar dacă mingea a fost lovită de fundașul dimamovist înainte sau după ce a trecut de linia porții.

S-a semnalizat offsaid la Silviu Balaure, ceea ce a stârnit controverse, ținând cont că mingea a ajuns la fotbalistul lui Hermannstadt de la adversar. 

"În momentul în care mingea este jucată, doi jucători de atac se află în poziție de ofsaid fără să influențeze un adversar. Apărătorul, având controlul mingii, o degajează din interiorul propriei suprafețe de pedeapsă. 

Mingea, după ce lovește corpul unui coechipier al apărătorului, ajunge la un atacant aflat în poziție de ofsaid, atacant ce are ocazia de a marca. Atacantul nu trebuie sancționat pentru poziția sa. 

Mingea trimisă către poartă de atacant este oprită de un alt apărător aflat pe linia porții. Arbitrii video verifică situația de gol analizând dacă mingea a depășit în întregime linia porții. 

Nu avem tehnologia goal-line, dar imaginile disponibile de la camerele de pe stadion demonstrează că nu există o dovadă clară pentru un gol marcat. În situația aceasta, jocul trebuia să continue, nu a fost ofsaid", a transmis Kyros Vassaras, în cadrul analizei de pe FRF.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!