"De ce avem VAR?" Kyros Vassaras a ridicat tonul și a transmis un mesaj pentru toți contestatarii

Kyros Vassaras arbitraj Comisia Centrala a Arbitrilor VAR Superliga Burleanu - Vassaras
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 27 Aprilie 2023, 18:37
Data actualizarii: Joi 27 Aprilie 2023, 18:39

Grecul din fruntea CCA e plătit cu un salariu de 8.500 pe lună.

Sistemul de Video Arbtraj a împrăștiat confuzie în mai multe partide din Superliga, unele dintre ele cu o miză uriașă. În consecință, au apărut și vocile care au contestat modul în care e gestionată relația dintre cei din Camera VAR și brigada de arbitraj: și din grupul oficialilor formațiilor din Superliga, dar și din "clubul" foștilor arbitri importanți. 

Vassaras a pedalat azi, în conferința de presă care a durat trei ore, pe ideea că VAR-ul intervine numai în situațiile grave. Iată mai jos o parte din discursul președintelui de la Comisia Centrală a Arbitrilor. 

"Sunt multe declaraţii făcute în ultima vreme. Înţeleg că este o situaţie aprinsă, suntem în finalul de campionat. Un lucru este clar: nu există direcţii pentru sau împotriva vreunei echipe, este foarte grav să spui aşa ceva. 

De ce avem VAR? Am răspuns la asta de la începutul sezonului. VAR-ul există pentru a interveni doar în situaţiile grave, clare, de interpretare greşită. VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal. VAR-ul se bazează pe câteva principii, care trebuie aplicate în fiecare meci", a declarat Vassaras, unul dintre cei mai apreciați cavaleri ai fluierului din lume în perioada în care arbitra. 

CITEȘTE ȘI: Reacția lui MM Stoica după conferința lui Vassaras

CITEȘTE ȘI: Reacția lui Marcel Pușcaș după conferința șefului CCA

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!