"Daca nici Dan Petrescu nu a fost responsabil, nu stiu cine mai e!" Campionatul trebuie sa mearga mai departe! Cum e vazut focarul de Covid-19 din Liga 1

Helmut Duckadam trage un semnal de alarma si spune ca sezonul nu trebuie sa se opreasca. Fostul presedinte de imagine al ros-albastrilor spune ca situatia nu se va schimba in curand, iar Liga trebuie sa gaseasca masuri pentru a se putea juca in continuare.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iulie 2020, 11:02
Data actualizarii: Duminica 26 Iulie 2020, 11:09

Focarele de la Dinamo si CFR Cluj au pus pe jar finalul campionatului din Liga 1, fiind luata in calclul inclusiv varianta ca sezonul sa fie inghetat.

Pe 30 iulie va avea loc o sedinta in care se va supune la vot si se va lua o decizie finala in ceea ce priveste finalul acestui sezon.

Helmut Duckadam, fostul presedinte de imagine al FCSB, crede ca sezonul ar trebui sa mearga mai departe, insa cu mai multa responsabilitate. Duckadam nu crede ca situatia va sta altfel din toamna, iar Liga si Federatia trebuie sa gaseasca masuri pentru a se putea juca si in astfel de conditii:

"Nu au fost doar doua cazuri in Bundesliga, cred ca am auzit noi de doua cazuri. Jucatorii care au fost pozitiv au fost trasi pe dreapta si au continuat campionatul.

Eu cred ca la noi se face prea mult caz. Sigur ca jucatorii castiga foarte multi bani si trebuie sa faca niste sacrificii. Sa evitam in totalitate aceste cazuri nu avem cum. Daca nici Dan Petrescu nu a fost responsabil nu stiu ce om mai e responsabil in Romania. Si uite ca a iesit pozitiv.

Eu ma refer exclusiv la el, nu cred ca a fost in mall sau la chef, dar a luat. La un moment dat e foarte greu de evitat acest lucru. Nimeni nu stie, pentru ca nu suntem testati toti. 

Trebuie mai multa responsabilitate, sunt de acord, dar nu poti sa eviti. Campionatul trebuie sa mearga in continuare.

FCSB a jucat aseara cu tineretul si a castigat, se poate. Nimeni nu ne garanteaza ca din toamna va fi altfel. Nici cu 18 echipe, nici cu 16. Viata trebuie sa mearga inainte, cu alte reguli, dar nu are cum sa se opreasca.

Au gresit cei de la Liga, eu cred ca trebuia sa se ramana in cantonament pana la finalul sezonului, apoi sa aiba 3 saptamani de vacanta. Cred ca era cea mai buna solutie. Jucatorii sunt tineri si sunt convins ca nu au respectat cu strictete tot ce trebuia. Cluburile au comentat in mod negativ aceste cantonamente din cauza costurilor, iar apoi toti avem familii, dar nu toti castigam la fel. Sunt niste sacrificii pe care trebuie sa le facem si sa speram ca va fi bine.

Eu sper sa terminam sezonul pe teren, nu ne garanteaza nimeni ca din august-sepembrie vor fi altele datele cu acest coronavirus. Eu zic ca ar trebui ca fiecare sa isi vada mai bine de sanatate si sa aiba grija de ei si sa se joace. Echipele sunt pe drumuri, cazare, sunt atatea costuri", a spus Helmut Duckadam la Ora Exacta in Sport.

Duckadam: "Nu rezolvam nimic daca nu retrogradeaza nimeni! Nu asta e problema!"

 

Fostul oficial al ros-albastrilor a comentat si posibilitatea ca nicio echipa sa nu retrogradeze in acest sezon de Liga 1. Duckadam crede ca aceasta masura ar aduce mai multe probleme decat beneficii asupra fotbalului romanesc:

"Nu rezolvam nimic daca nu retrogradeaza nimeni si promoveaza 4 sau mai stiu eu cate. Nu rezolvam problema, problema nu e acolo. Problema e sa se joace, pentru ca daca se mareste campionatul se dilueaza. Nu ai de unde sa aduci jucatori, am dat exemplul pe UTA. Daca promoveaza au nevoie de 3-4 jucatori, de unde ii vor lua. E si problema financiara, echipele au fost deja platite de cei care au castigat drepturile TV. Din toamna multe echipe vor fi finantate de primarii, primariile nu vor mai avea bani sa finanteze echipele si atunci ce facem?", a mai spus Duckadam.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!