VIDEO EXCLUSIV Cristi Borcea dezvăluie cum a transferat un jucător de la Steaua: ”Am plătit a doua zi”

Cristi Borcea Dinamo Ionel Danciulescu Steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 17:22
Data actualizarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 17:22

Cristi Borcea (54 de ani) a condus clubul Dinamo în perioada 1995-2012, reușind să câștige de patru ori titlul.

Fostul director executiv de la Dinamo a dezvăluit cum l-a transferat pe Ionel Dănciulescu de la Steaua în 2002, atunci când fostul atacant era ”pe val” la gruparea din Ghencea, reușind să înscrie de mai multe ori chiar și în poarta ”câinilor”.

Cristi Borcea a obținut, prin intermediul lui Giovanni Becali, o hârtie din partea clubului Steaua conform căreia Dănciulescu a devenit transferabil pentru o anumită sumă. Omul de afaceri nu a stat pe gânduri și a realizat imediat mutarea.

Ionel Dănciulescu se poate lăuda cu recordul de prezențe all-time în Superliga României (515), dar și cu locul doi în clasamentul all-time al golgheterilor (214 goluri).

Cristi Borcea: ”De mai multe ori a vrut să renunțe”

„Pe Dănciulescu l-am luat cel mai greu. Ambiție! A fost o ambiție pentru că eram director de marketing când a plecat în Turcia și de acolo l-au luat ăștia de la Steaua. Ne dădea goluri tot timpul, la fiecare meci. L-am luat de la Slatina, l-am vândut și de acolo l-a luat Steaua. I-am spus lui Giovanni să-l luăm,

'Băi, Borcea, ne omoară lumea!'. Am stat doi ani de zile pe capul lui până am luat o hârtie de la Steaua. Nu transfer direct la Dinamo, 'Jucătorul Ionel Dănciulescu se transferă pentru suma de...', n-a spus pentru extern. 

Atunci am plătit a doua zi și l-am luat. A meritat cu vârf și îndesat, chiar dacă vreo 3-4 ani m-am luptat cu galeria și cu el. Marca 20-30 de goluri și era înjurat. De multe ori a vrut să renunțe, nu mai suporta presiunea. 

Am fost alături de el, este un caracter și mă bucur că este la CS. Mă bucur că a dat atâtea goluri pentru Dinamo”, a spus Cristi Borcea, într-un interviu acordat în exclusivitate reporterului PRO TV Violeta Colgiu.

În cariera sa, Ionel Dănciulescu a câștigat titlul în România de trei ori cu Dinamo și de două ori cu Steaua. Se poate lăuda și cu patru Cupe ale României (trei cu Dinamo și una cu Steaua) dar și cu trei Supercupe (două cu Dinamo și una cu Steaua).

De asemenea, Dănciulescu a obținut și două titluri de golgheter în campionatul intern, în sezoanele 2003-2004 și 2007-2008.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!