VIDEO CFR Cluj l-a 'blindat' de bani pe Buș pentru a semna: „Nici măcar FCSB nu putea să-i ofere salariul acesta!” 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 17:13
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 17:35

CFR Cluj l-a transferat pe Sergiu Buș (29 ani) în această iarnă. 

Atacantul s-a întors în Liga 1 după aproape un an petrecut în Coreea de Sud, la Seongnam FC, pentru care a jucat 19 meciuri și a înscris un singur gol. Buș a revenit la clubul în tricoul căruia și-a început cariera în fotbalul profesionist, iar pentru a-l convinge, ardelenii au scos din buzunar o sumă importantă de bani. 

Sergiu Buș, atras la CFR Cluj cu un salariu care nu are concurență 

Atacantul încasează în Gruia un salariu aflat pe la media campionatului, după cum a dezvăluit impresarul Bogdan Apostu, la conferința de prezentare a lui Karolis Laukzemis la UTA Arad. Agentul a vorbit despre Buș, pe care îl are sub contract, dezvăluind că nu ar fi putut să îl aducă la gruparea din Arad din cauza salariului său. 

„La UTA sunt discuții cu mai mulți atacanți. Întotdeauna Gyusi (n.r. - antrenorul Laszlo Balint) este cel care a ales, în funcție de necesitățile echipei, de ceea ce-și dorește el ca sistem tactic, dar în primul rând în funcție de posibilitățile financiare. 

De exemplu, Sergiu Buș e jucătorul meu, dar nu aveam cum să-l propun la UTA. Nu pentru că nu am dorit eu sau el asta, ci pentru că UTA nu are cum să-i suporte salariul. 

S-a adeverit asta, a mers la CFR Cluj pe un salariu pe care nicio echipă din România, nici măcar FCSB, nu putea să i-l ofere în momentul ăsta”, a declarat Bogdan Apostu la conferință. 

Un singur gol pentru Buș în Coreea de Sud

Atacantul pe care FCSB a încasat 300 000 de euro în iarna anului trecut a reușit să înscrie la debutul său în tricoul grupării din Coreea de Sud, aceea rămânând singura sa reușită. În cele șase luni petrecute la FCSB, Buș a jucat în 11 meciuri și a înscris două goluri. 

De-a lungul carierei, atacantul a trecut pe la cluburi precum Alba Iulia, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, CSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana și Astra Giurgiu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!