Rasturnare de situatie in Liga 1! Sase cluburi nu mai vor sa joace play-out-ul si au trimis o adresa catre LPF: ce argumente se aduc

Play-out-ul Ligii 1 ar putea sa nu se mai joace, dupa ce mai multe cluburi au cazut de acord intre ele.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Mai 2020, 14:58
Data actualizarii: Vineri 15 Mai 2020, 22:35

La initiativa presedintelul de la Poli Iasi, Ciprian Paraschiv, mai multe cluburi din play-out-ul Ligii 1 au cazut de acord ca ar fi mai bine sa se inghete a doua grupa valorica a campionatului.

In acest sens a fost trimisa deja o adresa catre LPF, in care se solicita promovarea acestei solutii.

Daca totul se va pune in aplicare, nicio echipa nu ar urma sa retrogradeze in acest sezon de Liga 1.

Viitorul, Hermannstadt, Poli Iasi, Clinceni, Chindia si Voluntari sunt toate de acord cu aceasta propunere, iar Dinamo si Sepsi sunt impotriva.

Potrivit Gazetei, Sepsi a fost de acord, insa s-a retras in aceasta dimineata din initiativa.

"Stimate domnule Secretar General,

In urma evolutiei contextului configurat de consecintele pandemiei asupra fotbalului romanesc, deplin responsabil de misiunea coordonarii activitatii in cluburile pe care le reprezentam si de stabilirea competitiei la care contribuim direct in acest sezon 2019/2020, va solicitam sa depuneti toate demersurile necesare pentru a promova urmatoarea solutie pentru play-out-ul Ligii 1, editia 2019/2020.

Am dezbatut, impreuna cu toti reprezentantii cluburilor din play-out, contextul specific pe care il avem pentru aceasta parte a competitiei. Astfel, 7 dintre 8 cluburi angrenate in play-out (nu avem pozitia ferma a clubului Dinamo) am decis:

1. Imposibilitatea disputarii partidelor programate pentru restul sezonului in play-out si, pe cale de consecinta, nu putem sustine decat inghetarea clasamentului, fara retrogradare in acest sezon.

2. Cu posibilitatea cluburilor din play-off de a decide pe teren, in masura in care acestea pot si sunt de acord, configuratia finala a play-off-ului si reprezentantele Romaniei in cupele europene.

3. Cu eventuala posibilitate a cluburilor care promoveaza din Liga 2 sa completeze sezonul viitor de Liga 1.

Principalele argumente din spatele decizia cluburilor din play-out sunt:

1. Imposibilitatea reala de a respecta normele prevazute in protocolul pentru reluarea antrenamentelor si perspectiva foarte probabila a aceleiasi imposibilitati reale si pentru normele care vor viza reluarea competitiei, daca aceasta va fi permisa.

2. Raspunderea penala care rezida din aceste norme si pe care nu putem sa ne-o asumam, date fiind realitatile de infrastructura si financiare, atat generale cat si specifice fiecaruia dintre cluburile pe care le reprezentam.

3. Riscul de accidentari la care am supune jucatorii nostri in varianta unui program extrem de incarcat si in continuarea unei perioade de pregatire total nesatisfacatoare.

4. Perspectiva foarte probabila, in cazul reluarii competitiei, ca partidele sa se dispute fara spectatori. Aceasta perspectiva reprezinta un scenariu de neacceptat pentru suporterii cluburilor noastre.

5. Identificarea unor variante de lucru identice aplicate deja la Liga 2 si Liga 3, competitii din care nu se mai disputa partide pentru echipele aflate in partea inferioara a clasamentului. Aceasta decizie consideram ca nu aduce atingere nicidecum fotbalului profesionist, ci reprezinta tocmai o masura de protectie a caracterului acestuia in contextul perioadei pe care o parcurgem", se arata in cererea trimisa catre LPF.

"Meritul sportiv ramane intact prin posibilitatea cluburilor din play-off de a decide titlul de campioana, un alt argument fiind implementarea de solutii similare si in alte campionate din fotbalul european.

Nu in ultimul rand, pentru credibilitatea competitiei, conditia primordiala este sinceritatea. Cu noi insine, cu jucatorii si spectatorii pe care ii reprezentam. Ori analiza realista a situatiei nu ne poate duce decat la alte concluzii decat cele de mai sus si consideram ca este un demers calauzit de transparenta si democratic, valori pe care stiu ca le impartasiti.

Va solicitam, asadar, sa depundeti toate demersurile necesare din pozitia de reprezentare pentru care sunteti mandatat in vederea aplicarii acesteia si va rugam sa ne informati cu promptitudinea si transparenta cu care ne-ati obisnuit despre evolutia acestui demers.

Cu multumiri anticipate pentru eforturile sustinute, 

Reprezentantii cluburilor din play-out-ul Ligii 1 sezonul 2019/2020", se mai arata in cererea facuta publica de Gazeta.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies