Bravo, Florinel! S-a născut noul Coman. Caramavrov scrie despre gestul care-l poate face mare fotbalist pe liderul FCSB

Florinel Coman FCSB Superliga Florinel Coman / Foto: Sport Pictures
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2023, 08:35
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 10:14

Sincer, nu mă așteptam la un asemenea discurs al lui Florinel Coman după ce i s-a anulat un gol senzațional.

Oricât ai fi de echilibrat ca om și ca sportiv, o astfel de decizie îți dă peste cap frustrările, care izbucnesc de obicei într-un discurs manifest la adresa arbitrajului.

Îmi pare mie rău ca spectator că o astfel de reușită a fost anulată. Un șut nimicitor în fața unuia dintre cei mai buni portari din campionat, Sava, pe care acesta abia dacă l-a mirosit. 

  • Florinel Coman / Foto: Sport Pictures

Dacă n-a jucat teatru, și în acest caz ar putea fi nominalizat la Oscar, cred că Florinel Coman și-a dat duminică seara examenul de maturitate. A inventat și o pasă genială la golul lui Olaru, iar după joc a avut puterea să nu comenteze absolut deloc decizia care i-a furat „comoara” de 2-1. 

Spovedania lui Coman

În plus, și-a prezentat scuzele pentru arbitrul Bârsan, pe care-l înjurase grosolan la partida cu Oțelul. „S-a văzut urât”, a spus Coman, și așa a fost. Am afirmat atunci, după meci, că șeptarul FCSB-ului trebuia să primească „roșu” direct, ceea ce i-ar fi adus suspendarea și în confruntarea cu CFR, chiar ceea ce încercase să evite și a evitat până la urmă din cauza slăbiciunii lui Bârsan.

Sper ca Florinel Coman să respecte ce a promis și să nu-l mai vedem niciodată în acea ipostază.

Eu zic că acesta este un moment foarte important în cariera lui Coman. De aici poate crește extraordinar. A arătat că are capacitatea să treacă peste un episod care ar fi marcat orice jucător din lume. Acum, e cazul să joace așa cum a arătat-o în această partidă de la Cluj. Se vede că are clasă și, dacă se concentrează doar pe fotbal, ar trebui să-l vedem chiar titular la Euro, iar apoi să fie transferat într-un campionat important din Occident.

Charalambous, scenariu conspiraționist caraghios

Și-a demonstrat în schimb nivelul scăzut la care se află ca antrenor și ca individ Elias Charalambous, care a prezentat la interviul de după meci un scenariu conspiraționist caraghios, anume că arbitrii i-ar fi „copt-o” lui Florinel Coman și de-aia i-au anulat golul. Haideți să fim serioși! Iar domnul Charalambous să-și vadă de rolul lui de executant la FCSB. 

Cât despre meciul propriu-zis, CFR a jucat doar vreo 20 de minute, ceea ce înseamnă foarte puțin, și s-a tăiat brusc, ca maioneza. Văzând ce poate face Florinel Coman cu mingea, pesemne că băieții lui Mandorlini s-au speriat și și-au înfrânat avântul, jucând prudent, ca o echipă mică.

Per ansamblu, cred că FCSB a arătat un fotbal mai avântat, mai pe poartă, a controlat terenul, a punctat la impresia artistică, dovadă și posesia mai bună, 56% față de 44%, dar și numărul mai mare de șuturi pe poartă, 5-2. Totuși, marile ocazii i-au aparținut lui Bîrligea, care nu știe să lovească mingea cu capul!

A fost, așadar, meciul lui Coman, care a început ca o vedetă și a încheiat ca un bărbat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!