Porumboiu și Crăciunescu, contraziși după CFR - FCSB: "Hoție istorică, să fie scoși din arbitraj! Colțescu e corupt"

CFR Cluj Adrian Porumboiu FCSB Ion Craciunescu Sebastian Coltescu Superliga Sebastian Colțescu, arbitru FIFA din 2006 / Foto: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 23:43
Data actualizarii: Duminica 10 Decembrie 2023, 23:44

Meciul CFR Cluj - FCSB 1-1 a fost marcat de o fază controversată de arbitraj la care Sebastian Colțescu a anulat un gol marcat de Florinel Coman.

În minutul 51, Coman a marcat pentru 2-1 cu o execuție de la mare distanță, însă Colțescu a fost avertizat din camera VAR, acolo unde se afla George Găman, că este posibil să fie existat un fault al lui Valentin Crețu asupra lui Philip Otele, cu aproximativ 25 de secunde înainte de gol.

Emil Grădinescu: "Hoție istorică la CFR - FCSB. Colțescu e arbitru influențabil și corupt"

Colțescu a mers la monitor, a văzut reluările și a anulat golul lui FCSB, dictând lovitură liberă pentru CFR Cluj. Scorul s-a menținut 1-1 până la final.

Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, foști arbitri internaționali, spun că faultul lui Crețu asupra lui Otele a fost clar, iar brigada a luat decizia corectă. Totuși, "protocolar", spune Porumboiu, arbitrii nu ar fi procedat tocmai corect, având în vedere că arbitrul de centru luase deja o decizie în teren, iar VAR-ul a intervenit la o distanță destul de mare.

Emil Grădinescu, cel care în timpul meciului i-a numit "găinari" pe Colțescu și Găman, are o opinie total diferită față de cea a specialiștilor. Comentatorul TV spune că, pe lângă golul anulat lui FCSB, brigada a greșit și când nu a dictat un penalty pentru FCSB, în minutul 47, pentru un presupus henț al lui Kresic.

"Mi se pare că am văzut un meci din anii '90, când totul era dirijat de la Centru. Aveam respect pentru Colțescu, pentru valoarea lui. Pentru Găman nu aveam mare respect, pentru că îmi aduc aminte de hențul dictat la Pantea în meciul cu UTA, un henț pe care nu l-a văzut nimeni. E drept, a fost, a apărut ulterior o filmare, dar ce a văzut el atunci nu îl determina să dea henț. Al doilea galben al lui Pantea de atunci a venit după un fault în atac suportat de fundașul FCSB.

În seara asta m-a umflat râsul când am văzut în ce hal se pot coborî doi arbitri din Superliga, care încasează bani frumoși. Este incredibil, inimaginabil să întorci faza cu mai mult de 40 de secunde înainte și să dictezi anularea golului după un tackling, care, după toate regulile din fotbalul mondial, este absolut corect. Crețu joacă mingea, după îl atinge, e drept, dar Otele mai calcă o dată cu piciorul stâng în pământ, apoi îl lasă, îndoaie genunchiul și cade fără să fie vorba de un fault. E un tackling absolut corect.

Să întorci faza asta după nu știu câte pase și secunde și să anulezi un gol este clar un exemplu de rea voință. Vreau să aduc în discuție și hențul clarisim din careu pe care îl trece cu vederea Găman. Îl vede și îl trece cu vederea. Asta mi se pare că este o găinărie, efectiv este o găinărie. Din acest moment, pentru mine, acești doi arbitri - bine, Găman oricum era trecut la găinari - dar acum intervine și domnul Colțescu, pe care îl consider un arbitru influențabil și corupt, de ce să nu zic? Nu poți să dai așa ceva. E ceva ce n-am văzut în viața mea. Nici pe vremea lui Jean Pădureanu sau Pinalty n-am văzut așa ceva. Este, aș zice, amuzant, dar nu prea e. Ăsta nu mai este sport. Este ca și cum am primi un scuipat în ochi de la ei.

Este o hoție antologică. Este cea mai mare hoție văzută în ultimii ani. Poate tot același Colțescu, care a dat penalty pentru FCSB în meciul cu Farul, poate decizia aia se apropie cumva, dar azi au fost două momente în care FCSB... - pe care, crede-mă, nu o simpatizez din cauza patronului - dar a fost un scuipat la adresa celor care se uită la meci. Acești arbitri trebuie scoși din arbitraj. Este o hoție istorică, cosmică. Nu se poate așa ceva!", a spus Emil Grădinescu, pe canalul de YouTube Templul Sportului.

Verdictul lui Adrian Porumboiu după golul anulat lui FCSB în meciul cu CFR Cluj

Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional, spune că decizia lui Colțescu "e ok și nu e ok", referindu-se la faptul că faultul lui Crețu a fost clar, însă modul în care centralul a gestionat faza a fost unul greșit.

"E ok și nu e ok. Decizia în sine e una clară. Faultul este evident, deci apărătorul lovește mingea, într-adevăr, dar după ridică piciorul și faultează. Faultul e evident, numai că arbitrul putea să preîntâmpine faza asta, să oprească jocul. Nu l-a oprit, lasă impresia că faza e corectă, iar pe urmă îl întoarce VAR-ul la o fază pe care el o arătase că o gestionase foarte bine. 

Protocolar sună cam așa: dacă tu ai controlat faza și ești sigur pe ea, nu te mai întoarce VAR-ul, dar, în esență, decizia corectă este lovitură liberă directă pentru CFR. Așa stau lucrurile", a spus Adrian Porumboiu, la GSP Live.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!