Adrian Mititelu FCU Craiova Juan Bauza oferta Bauza transfer bauza Superliga Adrian Mititelu

EXCLUSIV Adrian Mititelu, ofertă de 2 milioane de euro pentru Juan Bauza

FC U Craiova stă pe o ”mină de aur” dacă ne referim la faptul că are în lot unul dintre cei mai buni mijlocași din SuperLiga României, pe argentinianul Juan Bauza, în vârstă de 27 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 16:17
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 16:19

Fotbalistul care poate băga în conturile familiei Mititelu milioane de euro este curtat de FCSB, dar și de formații din afara României. S-au pus pe masă sume importante, foarte bune pentru fotbalul românesc, doar că omul cu banii de la gruparea din Bănie a refuzat, pe rând, mai multe propuneri.

Bauza, care are în acest moment o clauză de opt milioane de euro în contractul cu FC U Craiova, după prelungirea înțelegerii, a fost dorit și în Rusia, conform surselor Sport.ro. Adrian Mititelu a primit o ofertă clară, de două milioane de euro, doar că ”a forțat nota” și a cerut de două ori mai mult, patru milioane de euro.

  • „Îmi cer scuze!” Lecție de modestie oferită de Bauza după pasa de senzație oferită lui Vieira

FC U Craiova, ofertă de două milioane de euro pentru Juan Bauza

Sursa Sport.ro povestește că formația din prima ligă din Rusia s-a retras imediat după ce a aflat de pretențiile omului de afaceri și a decis să meargă pe altă variantă. Adrian Mititelu pare că regretă și acum plecarea lui Andrea Compagno la FCSB pentru 1.5 milioane de euro, mai ales când a văzut randamentul dat de italian la formația bucureșteană, iar acum cere mai mult când e contactat pentru transferurile celor mai buni jucători din lot.

”O echipă din Rusia a venit cu ofertă de două milioane de euro pentru Juan Bauza, dar Adrian Mititelu a spus că e prea puțin. A răspuns că vrea patru milioane de euro, iar rușii s-au retras imediat când au aflat, au zis că este mult pentru un jucător din România”, a relatat sursa Sport.ro, după ce Mititelu senior a fost sunat și a intrat în negocieri cu respectiva echipă.

FCSB a oferit și ea două milioane de euro pentru Juan Bauza

FC U Craiova l-a achiziționat în iulie 2022 pe Juan Bauza (de la Csikszereda), iar fotbalistul ofensiv a devenit rapid jucător de bază la echipă, deși a fost transferat pe sumă modică.

Argentinianul a impresionat în tricoul echipei FC U Craiova și i-a atras atenția și lui Gigi Becali. Pentru a se asigura că nu ”îl scapă”, FC U Craiova i-a oferit un nou contract în septembrie 2022, valabil până în 2025 și cu o clauză de reziliere de opt milioane de euro.

Gigi Becali ar fi făcut o ofertă de două milioane de euro pentru Juan Bauza la rândul său, însă Adrian Mititelu a răspuns tranșant, excluzând varianta unui transfer pe o sumă ”atât de mică”. Totodată, patronul oltenilor a spus că e dispus să negocieze plecarea jucătorului de la patru milioane de euro în sus, așa cum a fost și în cazul clubului din Rusia.

Juan Bauza, randament foarte bun la FC U Craiova 

Opt meciuri a strâns Bauza pentru FC U Craiova în acest sezon, reușind trei goluri și trei pase decisive. 900.000 de euro este cota de piață a mijlocașului ofensiv argentinian, conform Transfermarkt, care, de când a venit în Bănie, a bifat 68 de meciuri, a marcat de 12 ori și a oferit 17 pase decisive.

Iată ce spunea Adrian Mititelu în urmă cu mai mult timp:

”Bauza are o ofertă din România și întrebări foarte multe de afară, dar numai întrebări. Oferta din România nu poate fi acceptată, deși e foarte generoasă. Da, de la FCSB. E mai mare decât cea pentru Compagno, dar nu o pot accepta indiferent de ce sumă mi-ar da. E vorba de efectul psihologic asupra echipei și a suporterilor.

Acea clauză de reziliere pentru Bauza am pus-o de frică. N-avea nicio clauză înainte. Cu fotbaliștii care nu au clauză sunt interpretabile lucrurile. Sincer, prețul pentru Bauza e prețul comunicat. Afară merge de la 4 milioane în sus. 4-5 milioane sper să iau pe el”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!