UEFA Fotbal extern Supercupa Mondială! UEFA și CONMEBOL anunță un super-duel

UEFA înăsprește regulamentul în privința agenților de jucători! Noile reglementări intră în vigoare duminică

Regulamentul FIFA privind agenţii de fotbal (RFAF), care implică obligativitatea de a contracta agenţi licenţiaţi şi de a stabili limite ale onorariilor acestora, va intra în vigoare în întregime duminica, 1 octombrie, după aplicarea sa parţială din ianuarie 2022.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 15:36
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 15:39

FIFA a semnalat că aproximativ 4.500 de licenţe au fost deja acordate agenţilor de fotbal, care îşi vor putea presta serviciile de la acea dată, şi a reamintit că reglementările vor intra pe deplin în vigoare ''după un proces exhaustiv de consultare, în care au fost implicaţi fotbaliştii, cluburile, ligile, federaţiile membre şi agenţii de fotbal înşişi''.

Regulamentele au fost aprobate printr-o hotărâre recentă a Tribunalului de arbitraj sportiv (TAS), care a stabilit jurisprudenţa şi a confirmat legalitatea, valabilitatea şi proporţionalitatea acestora, în timp ce instanţele din Belgia, Republica Cehă, Germania, Spania, Ţările de Jos şi Elveţia au respins măsurile judiciare provizorii împotriva noului regulament, atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional.

Se modifică regulamentul FIFA în privinţa agenţilor de jucători

Odată cu aplicarea integrală a Regulamentului (RFAF), de la 1 octombrie, va fi obligatorie angajarea agenţilor autorizaţi, stabilirea limitelor de taxe şi respectarea noilor prevederi legate de protecţia minorilor. Singura excepţie va fi în Germania, unde o instanţă a acordat o măsură judiciară provizorie privind punerea în aplicare a RFAF.

FIFA a evidenţiat că au fost deja aprobate aproximativ 4.500 de licenţe pentru agenţi, atât pentru candidaţii care au promovat la una dintre primele două etape ale examenului, cât şi pentru agenţii care aveau anterior licenţă, care vor putea desfăşura respectiva activitate începând cu ziua următoare a lui 1 octombrie. Următoarele sesiuni de examene vor avea loc în mai şi noiembrie 2023.

Regulamentul include crearea Camerei Agenţilor ai Tribunalului de Fotbal, care se va ocupa de litigiile privind acordurile de reprezentare care apar şi va garanta că aceste conflicte legate de serviciile agenţilor sunt soluţionate în mod echitabil şi corect pentru toţi participanţii la sistemul internaţional de transferuri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!