FRF UEFA Fotbal intern Răzvan Burleanu

NEWS ALERT Decizia luată de FRF cu privire la ultima hotărâre UEFA

Comitetul Executiv a susținut o ședință vineri, 29 septembrie.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 15:50
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 15:49

Federația Română de Fotbal (FRF) a emis un comunicat în care a evidențiat faptul că a fost dezbătută decizia UEFA de a reprimi selecționatele U17 ale Rusiei la feminin și masculin, în competițiile UEFA.

Decizia luată de FRF cu privire la ultima hotărâre UEFA

„Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.

În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.

FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale”, se arată în comunicatul FRF.

Echipele U17 din Rusia, reprimite de UEFA în competițiile europene

Echipele U17 ale naționalei Rusiei, atât cele de băieți, cât și cele de fete, vor fi reprimite în competițiile organizate de UEFA, însă meciurile se vor disputa fără afișarea drapelului Rusiei, fără imn, fără echipamentul obișnuit de joc al naționalei și nu pe teritoriul Rusiei.

Într-un comunicat, UEFA precizează: "Am fost primul for sportiv care a reacționat după izbucnirea războiului, în februarie 2022. Toate echipele din Rusia au fost suspendate din competiții, finala Champions League programată la Sankt Petersburg și Supercupa Europei de la Kazan au fost mutate, iar contractul de sponsorizare cu Gazprom a fost anulat".

Forul de la Nyon a explicat ulterior motivul pentru care a decis să le permită naționalelor U17 să joace din nou în competițiile UEFA: "Suntem conștienți că nu trebuie pedepsiți copiii pentru acțiunile de care sunt responsabili exclusiv adulții și suntem ferm convinși că fotbalul nu trebuie să înceteze să ofere mesaje de pace și speranță. Este deosebit de supărător că, pe parcursul acestui conflict de durată, o generație de minori este privată de dreptul de a concura în fotbalul internațional. Din acest motiv, Comitetul Executiv al UEFA a decis ca echipele rusești formate din jucători minori să fie reprimite în competiții pe parcursul acestui sezon".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!