Daniil Medvedev Jocurile Olimpice Tokyo Tenis Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Condiții șocante de joc în turneul olimpic de tenis la Tokyo: ”Dacă mor pe teren, cine își asumă responsabilitatea?”

Condiții șocante de joc în turneul olimpic de tenis la Tokyo: ”Dacă mor pe teren, cine își asumă responsabilitatea?” 

Mulți tenismeni de top, printre care numerele 1-2 ATP, Novak Djokovic și Daniil Medvedev se plâng de căldura infernală de la Tokyo. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 09:13
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 09:18

Căldura brutală în care se desfășoară turneul olimpic de tenis cauzează tot mai multe plângeri din partea tenismenilor. Dincolo de faptul că mulți jucători s-au plâns de lipsa de atenție acordată de arbitrii de scaun în timpul punctelor, Daniil Medvedev (2 ATP) a ajuns să se întrebe cine își asumă responsabilitatea dacă moare pe durata partidei. 

S-a întâmplat în optimile de finală ale competiției de simplu masculin, în meciul în care rusul Medvedev l-a eliminat pe italianul Fognini, scor 6-2, 3-6, 6-2. La 4-3 pentru Fognini în al doilea set, Medvedev a fost afectat de căldura și umiditatea de la Tokyo, suferind de deficiență respiratorie pentru câteva momente. 

  • Condiții șocante de joc în turneul olimpic de tenis la Tokyo: ”Dacă mor pe teren, cine își asumă responsabilitatea?”

Fognini: "Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis!”


Când oficialul duelului l-a întrebat dacă mai poate continua, Medvedev a răspuns franc: „Pot termina meciul, dar pot muri pe teren. Dacă mor, cine își va asuma responsabilitatea?”, notează GSP

În turneul feminin, spanioloaica Paula Badosa a suferit de aceleași dificultăți respiratorii în timpul meciului cu Marketa Vondrousova. Spre deosebire de tenismenul rus, care a putut reveni în meci, Badosa a fost afectată într-atât de puternic încât a trebuit să părăseasca suprafața terenului de joc în cărucior. 

”Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis. Condițiile sunt de-a dreptul extreme. Nu mai spun că mingile sunt foarte rapide, parcă zboară. Am mai jucat în situații dificile, cum e în Australia, dar aici e prea de tot,” a declarat Fabio Fognini, învinsul meciului cu Daniil Medvedev. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!