Gabriela Ruse Tenis CTP Tenis WTA Romania Tenis Gabriela Ruse a reușit ce doar Simona Halep a putut! CTP: ”România a câștigat o jucătoare de clasă!”

Gabriela Ruse a reușit ce doar Simona Halep a putut până acum! CTP: ”România a câștigat o jucătoare de clasă!” 

Calificată în a doua finală de turneu WTA în trei săptămâni, Gabriela Ruse este revelația tenisului românesc în 2021. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 25 Iulie 2021, 09:47
Data actualizarii: Duminica 25 Iulie 2021, 09:56

Tenisul românesc a căpătat un val de încredere enorm în ultimele trei săptămâni, în principal grație performanțelor semnate de Gabriela Ruse. Devenită în premieră campioană în circuitul WTA la finalul competiției de la Hamburg, sportiva în vârstă de 23 de ani nu s-a oprit acolo și a ajuns în ultimul act al turneului de la Palermo. 

Gabriela Ruse devine astfel prima jucătoare de tenis din România - de la Simona Halep încoace - care reușește să se califice în finala a două turnee WTA consecutive, anunță Treizecizero. Ruse mai are însă de muncit, dar și suficient timp pentru a egala realizările Simonei Halep, care a jucat finale consecutive în 11 instanțe diferite: Nurnberg-H'bosch, Moscova-Sofia (’13); Singapore-Shenzhen (14-15), Dubai-IW (15), Toronto-Cincy (15), București-Montreal (16), Madrid-Roma-RG (17), Shenzhen-AO (18), Roma-RG, Montreal-Cincy (18), Dubai-Praga-Roma (20). 

Gabriela Ruse și-a asigurat un premiu de €13,224 la Palermo, dar poate câștiga €23,548


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris, imediat după meciul cu Oceane Dodin din semifinale că țara noastră a câștigat o jucătoare de clasă în persoana Gabrielei Ruse, care a impresionat nu doar prin mobilitatea sa incredibilă pe teren, ci și prin loviturile aspre și alegerile tactice inteligente. 

„România a câștigat! Rezistând psihic și fizic, nu am alt cuvânt, eroic seriilor interminabile de lovituri năprasnice ale bombardierei Océane Dodin, într-o bătălie crâncenă de 3 ore, la 32⁰ C și umiditate pe măsură, Gabriela Ruse intră în finala turneului WTA Palermo! Indiferent de ce va fi mâine, pot să spun fără ezitare că România a câștigat o jucătoare de clasă!”, a scris CTP pe Facebook

În clasamentul WTA LIVE, Gabriela Ruse urcă de pe locul 133 până pe 105, având șansa intrării în top 100 WTA pentru prima dată în carieră, în cazul unei victorii în finala cu Danielle Collins. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!