NEWS ALERT A murit Marian Costea, dinamovistul din ”Generația de Aur” care a învins SUA la Campionatul Mondial!

marian costea Campionatul Mondial de Hochei Dinamo Echipa nationala de hochei Jocurile Olimpice de iarna din 1980 Hochei
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 13:30
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 13:49

Unul dintre cei mai mari hocheiști ai României a încetat din viață.

”Fostul mare hocheist Marian Costea a urcat la ceruri!”, a anunțat miercuri la prânz CS Dinamo București pe pagina oficială de Facebook a clubului.

”Un apel telefonic și o veste tristă: ”A murit colegul și prietenul meu Marian Costea!”. Vocea lui Dumitru Axinte, fostul mare hocheist al echipei Dinamo și al echipei naționale, se pierde sugrumată în lacrimi. ”A suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile. A fost în spital la terapie intensivă în toată această perioadă, dar n-a mai rezistat. Astăzi a plecat să se vadă cu Doru Tureanu”, a mai putut să spună Dumitru Axinte.

Născut pe 13 iunie 1952, Costea a fost unul dintre cei mai valoroși hocheiști români.

Component al unei celebre linii de atac alături de Tureanu și Axinte, Marian Costea s-a aflat în linia întâi a naţionalei României la Jocurile Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976 şi de la Lake Placid (S.U.A.) din 1980, dar și la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A), unde România a învins Statele Unite ale Americii cu 5-4. A fost campion cu Dinamo, un jucător cu o personalitate puternică, așa cum a fost și ca om.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Info și foto (de la stânga la dreapta în galeria foto de mai sus: Marian Costea - Doru Tureanu - Dumitru Axinte): Dinamo București

VIDEO Meciul România - SUA 5-4 de la Campionatul Mondial din 1977

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!