GALERIE FOTO Ștefan Ionescu, antrenorul de legendă al hocheiului românesc care a dus naționala la Jocurile Olimpice, a încetat din viață!

Stefan Ionescu Campionatul Mondial de Hochei Echipa nationala de hochei hochei pe gheata Jocurile Olimpice de Iarna Hochei
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 13:12
Data actualizarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 13:43
”Nea Nelu”, așa cum i se spunea reputatului tehnician, a condus naționala României la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă la care a fost prezent hocheiul nostru, cea din 1980.

Federația Română de Hochei pe Gheață a anunțat duminică la prânz decesul lui Ștefan Ionescu, antrenor de legendă în hocheiul nostru.

Mesajul integral postat de Federația Română de Hochei pe Gheață

”A încetat din viață Ştefan IONESCU, “nea Nelu”, cel care a pregătit echipa națională a României ca antrenor principal.

Sub conducerea lui nea Nelu, România a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă: 1976, Innsbruck, și 1980, Lake Placid. 

La Lake Placid, din cele 12 țări participante, România a ocupat locul 7. A fost ultima Olimpiadă de Iarnă la care hocheiul românesc a fost prezent.

Tot sub conducerea sa, echipa României a realizat una dintre cele mai importante performanțe: la Campionatul Mondial din 1976, de la Biel/Bienne, Elveția, a câștigat Grupa B, ceea ce a asigurat participarea României la Grupa A valorică a Campionatului Mondial din 1977, organizat la Viena, Austria.   

Echipa României a participat alături de reprezentativele: URSS, Cehoslovacia, SUA, Canada, Finlanda, Suedia și Germania. 

Acestea sunt doar o mică parte din rezultatele de excepție realizate de antrenorul Ştefan IONESCU. Povestirile despre cantonamente, confruntări pe gheață, prietenii… vor fi mai triste… 

Pentru dragostea față de hochei, pentru exigența față de antrenamente și viața sportivă a jucătorilor selecționați la echipa națională a României, pentru omul și antrenorul Ştefan IONESCU, FRHG îi mulțumește lui “nea Nelu”. 

Dumnezeu să-l odihnească!”.

Lotul și staff-ul naționalei României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Lake Placid din 1980

Portari: HUȚAN Gheorghe (Dinamo București), NETEDU Valerian (CSA Steaua București)

Fundași: POPESCU Mihail (CSA Steaua București), JUSTINIAN George (CSA Steaua București), GALL Sandor (SC Miercurea Ciuc), ANTAL Elod (SC Miercurea Ciuc), MOROȘAN Doru (Dinamo București), BERDILĂ Ion (CSM Dunărea Galați), ANTAL Istvan (SC Miercurea Ciuc)

Atacanți: COSTEA Marian (Dinamo București), TUREANU Doru (Dinamo București), AXINTE Dumitru (Dinamo București), HĂLĂUCĂ Alexandru (CSA Steaua București), CAZACU Traian (CSA Steaua București), NISTOR Constantin (CSA Steaua București), OLENICI Adrian (CSA Steaua București), SOLYOM Laszlo (Dinamo București), NAGY Bela (Dinamo București), NAGY Zoltan (Dinamo București), PISARU Marian (Dinamo București)

Antrenori: IONESCU Ștefan, TIRON Ioan

Doctor: IGNAT Virgil

Foto cu Ștefan Ionescu: Pro Rally, Covasna Media, Hockey Archives

Foto cu naționala României la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1980: Imago

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!