Schimbare la Federatia Romana de Handbal! Gatu a pierdut alegerile, Alexandru Dedu este noul presedinte!

Autor: Sport.ro
Luni 10 Februarie 2014, 15:37

Cristian Gatu a condus FRH in ultimii 18 ani. In sportul romanesc, doar Mircea Sandu a avut o domnie mai mare. Gatu refuza functia de presedinte de onoare

UPDATE: Narcisa Lecusanu a fost votata vice-presedintele la fete cu 106 din 193 de voturi (exista 200 de oameni cu drept de vot, 7 nu au fost prezenti). La baieti, Daniel Georgescu (presedinte sectie Dinamo Bucuresti) a primit 69 de voturi pentru postul de vice-presedinte.

Fostul international Alexandru Dedu a fost ales in functia de presedinte al Federatiei Romane de handbal, invingandu-i la alegerile de luni pe directorul tehnic Remus Draganescu si pe Cristian Gatu, care se afla in fruntea forului din 1996.

Dedu a fost ales cu 104 voturi, la mare distanta fata de Draganescu (56 de voturi) si Gatu (35 de voturi).

Alexandru Dedu, fostul component al nationalei Romaniei, dar si al Barcelonei, cu care a castigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni si doua Supercupe ale Europei, are 42 de ani.

Ca jucator, a avut o cariera de exceptie, cu 232 de selectii la reprezentativa de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat in Franta, Spania, Germania sau Portugalia, avand in palmares noua titluri de campion, din care trei in Romania, cu Poli Timisoara si Steaua Bucuresti.

PRIMA REACTIE A LUI DEDU

"Ma asteptam sa castig, am avut emotii mari. Va fi foarte greu in perioada urmatoare, istoria handbalului romanesc sta pe umerii mei acum. Ii voi propune domnului Gatu functia de presedinte de onoare. Sunt fan Barcelona ca si Gica Popescu, avem lucrul acesta in comun, as dori sa vina si el in fruntea FRF", a declarat Dedu pentru www.sport.ro.

Gatu refuza functia de presedinte de onoare dupa 18 ani de sefie la FRH. "Nu sunt suparat, dar nu voi accepta functia de presedinte de onoare. Sunt batran, nu mai pot", a declarat Gatu pentru www.sport.ro.

Revoluție în Ring: Biea, Bogdan Stoica, Amansio Paraschiv si ‘Tanculetul’ Iancu dau cu pumnul în direct la PRO X, vineri, 20:00!

LIVE: Ministrul Transporturilor prezintă explicații despre întârzierile uriașe de pe calea ferată
BRAT
Modifică setările cookies