FOTO ȘI VIDEO România - Muntenegru 34-35. Speranțe năruite: tricolorele ratează semifinalele la EURO. Decizii bizare ale arbitrelor în prima repriză

Handbal EHF EURO 2022 Muntenegru nationala handbal Romania Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Noiembrie 2022, 21:00
Data actualizarii: Marti 15 Noiembrie 2022, 21:12

Naționala României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European, după 34-35 cu Muntenegru, în Grupa Principală 2 de la Campionatul European. 

România - Muntenegru 34-35 (18-18)

Elevele lui Florentin Pera aveau nevoie de victorie pentru a spera la semifinale. Dacă ar fi învins echipa celebrei Bojana Popovici, tricolorele ar mai fi avut mâine nevoie de încă un triumf cu Germania, în ultima partidă din Grupa Principală 2. 

Cu un joc elaborat în atac și cu o defensivă care nu a arătat puncte vulberabile, România a jucat de la egal la egal cu Muntenegru, ba chiar a condus de mai multe ori formația Bojanei Popovic.

Elanul româncelor a fost inhibat și de deciziile celor două arbitre din Austria, Ana Vranes și Marlis Wenninger, care au dictat decizii revoltătoare în prima repriză, hotărâri care au enervat-o la culme pe Cristina Neagu, blocată deseori dur de muntenegrence. 

În urma rezultatului, România, în pofida unui meci foarte bun, rămâne cu 2 puncte, iar Muntenegru, cu 6, obţine calificarea în semifinale. În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27, iar în ultima dispută se vor confrunta, miercuri, cu Germania (ora 16.30).

Clasament

1. Franţa 6 puncte (3 jocuri)

2. Muntenegru 6 (4)

3. Spania 3 (3)

4. Olanda 3 (4)

5. Germania 2 (3)

6. România 2 (4)

Marţi seară se mai joacă în grupa II partida Franţa - Germania, iar în cazul unei victorii, campioana olimpică Franţa (6 puncte) merge în semifinalele Campionatului European. Miercuri, în ultima zi a partidelor din grupele principale, se vor mai juca Olanda - Muntenegru şi Franţa - Spania.

România - Muntenegru 34-35

Min.60 România - Muntenegru 34-35 Final de meci.

Min.58 România - Muntenegru 32-33 Neagu înscrie de la 7 metri.

Min.56 România - Muntenegru 31-33 Angajată de Grozav, Lorena Ostase înscrie de pe semicerc.

Min.56 Pera cera time out: "Nu renunțați!", e îndemnul selecționerului.

Min.55 România - Muntenegru 30-32 Itana Grbic pătrunde pe centru și înscrie

Min.53 România - Muntenegru 29-30 Buceschi e faultată clar, dar arbitrele au "orbul găinilor". Pera primește galben pentru proteste.

Min.50 România - Muntenegru 29-28 Bazaliu încarcă și trage! 

Min.48 România - Muntenegru 27-26 Neagu aruncă precis de la 7 metri. 

Min.43 România - Muntenegru 23-24 Bazaliu înfige o ghiulea în vinclu!

Min.40 România - Muntenegru 22-23 Raicevic înscrie primul său gol, Pera cere time out și își începe discursul cu îndemnul: "Calm, fetelor!" Imediat, la primul atac, pe o pătrundere, Neagu e busculată pe pătrundere, dar arbitrele nu dictează nimic. Cristina zâmbește ironic. 

Min.39 România - Muntenegru  22-22 Pera mizează pe faza de atac pe o linie de 9 metri formată din Pristaviță, Bazaliu și Neagu.

Min.37 România - Muntenegru 21-20 Grbic marchează la colțul scurt, o urmează și Radicevic. 

Min.33 România - Muntenegru 21-19 Sonia Seraficeanu își păstrează calmul și înscrie cu un lob peste portarul Muntenegrului, de la jumătatea terenului. Pasa a fost furnizată de Dumanska.

Min.32 România - Muntenegru 20-19 Buceschi și Neagu înscriu în inferioritate numerică. Neagu a marcat din aeriană. 

Start în repriza a doua! 

Meci de înaltă calitate la Skopje, cu România la timonă de mai multe ori. Neagu a înscris de șase ori din opt aruncări, în timp ce Buceschi, Dindiligan și Grozav au marcat fiecare de câte trei ori. 

După un start slab în defensivă, făcută șah-mat de mai multe ori de elevele Bojanei Popovic, România a propus un bloc mai compact care nu a mai lăsat culoare de aruncare pentru puternicele handbaliste din Muntenegru. 

 • 3 eliminări de două minute a avut România în prima repriză
 • 2 eliminări de două minute au avut muntenegrencele. 

Min.30 România - Muntenegru 18-18 Final de primă repriză.

Min.29 România - Muntenegru 18-18 Lorena Ostase e eliminată două minute.

Min.28 România - Muntenegru 17-17 Ivona Pavicevic marchează pentru Muntenegru, dar Dindiligan nu e de acord cu scorul de pe tabelă și le anulează avantajul minim al adversarelor. 

Min.27 România - Muntenegru 16-15 Dindiligan marchează pe contraatac. 

Min.25 România - Muntenegru 14-14 Dumanska o blochează pe Radicevic deși se afla în situație unu la unu cu extrema cu un sprint devastator.

Min.22 România - Muntenegru 14-12 Buceschi face harcea-parcea apărarea Muntenegrului, cu un o pătrundere impresionantă și o aruncare plasată, la semiînălțime. 

 • 14 goluri din 19 aruncări a înscris România
 • 13 goluri din 20 de aruncări a marcat Muntenegru

Min.19 România - Muntenegru 13-12 Sen-za-țio-nal! Sorina Grozav aruncă de la șold, de la mare distanță și înscrie un gol formidabil.

Min.17 România - Muntenegru 12-11 Nu doar Neagu înscrie! Ies la rampă Lorena Ostase și Seraficeanu, iar România trece la conducere. Muntenegrencele nu mai găsesc soluții și Bojana Popovici cere time out. 

Min.16 România - Muntenegru 9-10 Cristina Neagu se calmează după ce a protestat la o decizie revoltătoare a arbitrelor, care au dictat forțare. Interul stânga marchează de la 7 metri. Cristina are procentaj maxim: 6 goluri din 6 aruncări.

Min.9 România - Muntenegru 6-6 Crina Pintea fructifică un contraatac lejer și egalează. 

Min.8 România - Muntenegru 5-6 Neagu marchează din nou și nu poate fi blocată de adversare. 

Min.8 România - Muntenegru 4-6 Neagu nu iartă de la 7 metri. Înscrie al treilea său gol în meci, echivalent cu a 290-a reușită la campionatele europene. 

Min.7 România - Muntenegru 3-6 Florentin Pera simte punctele nevralgice din blocul defensiv și cere time out. "Fetelor, trebuie să fiți puțin mai liniștite! Stați mai compacte, nu lăsați pivotul!",  le-a zis Pera. 

Min.6 România - Muntenegru 3-5 Tricolorele lasă spații în defensivă de care profită elevele Bojanei Popovic. Buceschi găsește însă o breșă și reduce din diferență.

Min.4 România - Muntenegru 2-4 Cristina Neagu e de neoprit și înscrie al doilea său gol cu o aruncare ca din tun.

Min. 1 România - Muntenegru 0-0 | Start de meci!


România trebuie să câștige meciul cu Muntenegru de marți, LIVE TEXT pe sport.ro de la ora 19:00, pentru a spera în continuare la o calificare în semifinalele EHF Euro 2022.

Dacă vor câștiga ambele meciuri rămase din grupa principală, cu Muntenegru și Germania, elevele lui Florentina Pera vor obține calificarea în semifinalele Europeanului.

EXCLUSIV Carmen Amariei, mesaj războinic pentru Neagu & Co înainte de România - Muntenegru 

Daciana Hosu mărturisește: "M-am apucat de handbal pentru că eram puțin grăsuță!"

Știm prima echipă calificată în semifinalele Europeanului de handbal!

EXCLUSIV Ramona Farcău, încrezătoare că „tricolorele” vor face o figură frumoasă la Euro. Ce spune despre Cristina Neagu

EXCLUSIV Carmen Amariei, cuvinte măgulitoare îndreptate spre Cristina Neagu

România - Muntenegru, prefațat de un fost selecționer al reprezentativei de handbal: "La fotbal le dă o săptămână pauză că spun că-s obosiți"

”Muntenegru este o echipă de bătut. Cu pregătire serioasă și concentrare, ne putem arăta valoarea întregii echipe. Hai România!”, a postat Federația Română de Handbal pe pagina oficială de Facebook.

România depinde doar de rezultatele sale pentru calificarea în semifinalele Europeanului

UPDATE DUMINICĂ ORA 23:00 Franța a învins Muntenegru, scor 27-19, astfel că scenariul optimist pentru România a devenit oficial, iar tricolorele sunt acum doar la mâna lor.

Dacă vor câștiga ambele meciuri rămase în grupă, cu Muntenegru și Germania, elevele lui Florentina Pera vor obține calificarea în semifinalele Europeanului.

Cum arată acum clasamentul în grupa României:

 • 1. Franța - 6p (3 meciuri)
 • 2. Muntenegru - 4p (3 meciuri)
 • 3. Spania - 3p (4 meciuri)
 • 4. Olanda - 3p (4 meciuri)
 • 5. Germania - 2p (3 meciuri)
 • 6. România - 2p (3 meciuri)

Primele două clasate merg în semifinale. Locul 3 va juca un meci pentru stabilirea locului 5 la turneul final.

Principalul criteriu pentru departajare în caz de egalitate de puncte este reprezentat de meciul direct

Programul României la EURO 2022

 • Marți, 15 noiembrie, 19:00: România - Muntenegru
 • Miercuri, 16 noiembrie, 16:30: România - Germania

Știrea inițială

România vine după victoria obținută în ultima secundă contra Spaniei, scor 28-27, iar tricolorele au un moral excelent înaintea partidei cu Muntenegru, de marți seară.

Duminică seară, în grupa principală din care face parte și România, Olanda și Spania au remizat, scor 29-29, astfel că acum ocupă locurile 3, respectiv 4 în grupă, la egalitate de puncte (3).

În cazul în care Franța își va respecta statutul de favorită, în această seară, și va învinge Muntenegru, România ar depine doar de rezultatele sale pentru calificare.

Cu victorii împotriva Muntenegrului și Germaniei, în ultimele două partide din grupă, elevele lui Florentin Pera ar termina pe locul 2 și s-ar califica în semifinale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!