OPINIE | Curățați sportul de huligani! Cine-i oferă scuze Cristinei Neagu? Ei nu sunt bărbați, ci bădărani

Cristina Neagu CSM Bucuresti CSM București - Rapid Handbal Handbal
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 21:47
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 22:07

Florin Caramavrov scrie despre incidentul de la meciul de handbal CSM București – Rapid 31-24, când Cristina Neagu a fost înjurată de așa-ziși fani.

I-am admirat și i-am lăudat pe fanii Rapidului pentru modul cum își încurajează echipa favorită, atât la fotbal, cât și la handbal, dar acum au dat dovadă de lipsă de educație și de bun simț. Când înjuri o doamnă, care mai este și cea mai bună handbalistă din România și chiar din lume în ultimii 10-15 ani, înseamnă că nu ai cei șapte ani de acasă. Ăștia de au înjurat or ști măcar ce înseamnă „să ai cei șapte ani de acasă”? Nu cred.

Ăștia de au înjurat sunt și cei care aruncă chiștoacele de țigări pe stradă, sunt cei care lasă rahatul propriului câine pe trotuare, care nu dau prioritate pe trecerea de pietoni și șofează ca apucații pe șoselele din România. Nu sunteți voi? 

Atunci, aștept scuze pentru Cristina Neagu din partea liderilor galeriei și chiar din partea clubului Rapid. Sper s-o facă, dar nu sunt convins. Pentru asta trebuie să fii bărbat, iar bărbații adevărați nu înjură femeile, fie că acestea le sunt soții, lucătoare la fabrică, doctorițe, profesoare sau mari sportive ale României.

Asta e educația pe care o dați copiilor voștri?

Da, în sală erau și copii, poate chiar copiii acelora care o înjurau de zor pe Cristina. Asta e educația pe care această mână de nesimțiți o dau copiilor lor. Nu vom progresa niciodată în țara asta cu astfel de oameni. Cei care au înjurat-o pe Cristina nu au ce căuta pe stadioane. Acest tip de fani trebuie să dispară, să fie interziși la competițiile sportive.

Nici nu mai îmi pasă că ei cântă și-și încurajează favoriții în timpul meciurilor. Când faci așa ceva,  te descalifici ca fan al sportului, mi-e clar că ei nu iubesc sportul cu adevărat. 

Domnilor, tânjim să trăim într-o lume civilizată, suntem în al 23-lea an al mileniului 3. Când ne mai civilizăm? Pe noi cine ne mai civilizează?

Vă spun eu cum îmblânzim astfel de fiare: doar cu legi dure și aplicate ca la carte. Și celor care înjură ca birjarii, și celor care se bat ca ultimii barbari pe stadioane, și celor cu scandări rasiste și xenofobe.

Trebuie să curățăm sportul de astfel de specimene. Suntem în 2023 și vreau să merg pe stadion și la sală fără să fiu bruiat de injurii bădărănești, fără să-mi fie teamă pentru integritatea mea corporală și a copiilor mei și fără să aud cum una dintre cele mai mari sportive ale României e jignită grosolan de niște nimeni.

VIDEO | Declarațiile Cristinei Neagu după CSM București - Rapid 31-24 (13-14)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!