VIDEO EXCLUSIV Momentul în care Mica Brădeanu l-a făcut să plângă pe Adi Vasile: „Mă gândeam: 'Dar, de ce plâng?'”

Astăzi, 8 mai, se împlinesc șase ani de la victoria imensă a lui CSM București din finala EHF Champions League în fața celor de la Gyor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 08 Mai 2022, 13:36
Data actualizarii: Duminica 08 Mai 2022, 13:38

„Tigroaicele” s-au impus la loviturile de departajare după ce au trecut de Vardar în semifinalele competiției, 27-21. Adrian Vasile (39 ani), pe atunci secundul lui Kim Rasmussen, a asemănat parcursul echipei bucureștene cu cel al naționalei Danemarcei la Campionatul European din 1992, când a și câștigat turneul. 

Momentul în care Mica Brădeanu l-a făcut să plângă pe Adrian Vasile

Actualul antrenor al lui CSM București, Adrian Vasile, numit în 2019, după ce Tomas Ryde a plecat de la echipă, a vorbit pentru „Interviul de 10”, dezvăluind care a fost momentul în care a început să plângă, 'vinovată' fiind una dintre cele mai mare jucătoare ale româniei, Mica Brădeanu. Antrenorul a relatat momentul în care Mica a transformat lovitura câștigătoare, aducându-i trofeul lui CSM București. 

„Emoția de după aruncarea Micăi (n.r. Mica Brădeanu), după ce Mica a înscris acel gol, cred că totul se derulează parcă în 10-20 de secunde, dar am avut tot timpul impresia că se dilată timpul și dacă vreți, pas cu pas, în timpul în care alergam cu toții să ne luăm în brațe, eu vedeam jucătoare lângă mine care alergau și le dădeau lacrimile pe față și în mintea mea mă gândeam: 'dar, de ce plâng, că practic e ceva bun?' și în timpul ăla îmi dădeau mie lacrimile pe față, ceva necontrolat, iar asta se întâmplă doar dacă atingi ceva măreț”, a declarat Adrian Vasile la „Interviul de 10”

Aurelia Brădeanu, fostul căpitan al naționalei României, este și jucătoarea ce deține recordul de participări la turneele finale, având 17 competiții majore la activ. La trei ediții ale Jocurilor Olimpice a participat Mica, opt ediții de Campionat Mondial și șase de Campionat European

Palmaresul lui Brădeanu este de-a dreptul impresionant, fiind vicecampioană mondială alături de naționala României, după înfrângerea cu Rusia din finala de pe 18 decembrie 2005, 23-28, dar și medaliată cu bronz la Campionatul European din 2015, după ce „tricolorele” s-au impus în finala mică împotriva Poloniei, 31-22.

Adrian Vasile este aproape de o prezență în Final 4 alături de CSM București, după o absență de patru ani pentru „tigroaice”. Gruparea bucureșteană joacă cu Esbjerg pentru un loc în faza finală a turneului și e obligată să câștige în Danemarca, pentru a se putea califica. În meciul tur, de la București, danezele s-au impus cu 26-25, cu un gol marcat la ultima fază a meciului. 

Modifică setările cookies