VIDEO EXCLUSIV CSM București, comparată cu naționala Danemarcei de fotbal la Euro din 1992: „Am mers precum ei!” 

În urmă cu șase ani, CSM București reușea să câștige EHF Champins League, după loviturile de departajare în finala cu Gyor, 29-26. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 13:15
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 13:28

Pe data de 8 mai se împlinesc șase ani de la victoria uriașă a „tigroaicelor” în finala cu Gyor, după ce au trecut în mod clar în semifinale de Vardar, 27-21. Danezul Kim Rasmussen se afla atunci pe banca tehnică a lui CSM București, în timp ce Adrian Vasile (39 ani) îi era antrenor secund. 

Din 2019, acesta a acceptat postul de antrenor principal al echipei bucureștene, după ce Tomas Ryde a părăsit banca tehnică a „tigroaicelor”. Vasile a fost și secundul echipei naționale a Muntenegrului în perioada 18 noiembrie 2017 - 22 noiembrie 2020, lucrând alături de Per Johansson, iar pe 19 ianuarie 2021 a acceptat și funcția de selecționer a naționalei României, după plecarea lui Bogdan Burcea și Robert Licu. 

Adrian Vasile: „În 2016 a fost un Final 4 în care am mers precum Danemarca în 1992 la Campionatul European de Fotbal!” 

Antrenorul „tigroaicelor” a vorbit pentru „Interviul de 10”, iar în dialog cu reporterul PRO TV a comentat și finala EHF Champions League câștigată de CSM București în 2016, comparând echipa de atunci cu cea din naționala de fotbal a Danemarcei și participarea la Campionatul European de Fotbal din 1992, pe care l-a și câștigat. 

Atunci, Danemarca a 'profitat' de războiul civil și eliminarea Iugoslaviei, fiind echipa care a fost chemată de urgență pentru a juca la Euro. Primită în turneul disputat în Suedia cu doar câteva zile înainte de start, Danemarca a reușit să câștige titlul, după ce a învins-o pe Germania, 2-0. 

Adi Vasile a punctat că atunci echipa bucureșteană nu era dată ca fiind favorită, iar presiunea era inexistentă, din cauză că disputarea unui Final 4 era oricum un obiectiv important. În acel meci, Isabelle Gullden a reușit să îi ia 'fața' lui Heidi Loke, considerată una dintre cele mai mari jucătoare din lume, înscriind nu mai puțin de 15 goluri, în timp ce norvegianca a avut doar 8 reușite. 

„A fost un Final 4 în care am mers precum Danemarca în 1992 la Campionatul European de Fotbal, eram echipa fără presiune, dar în același timp eram echipa care avea niște jucătoare care știau cum este să câștige și să piardă niște medalii. 

Acesta este un avantaj foarte mare pentru că știi deja cum este nivelul acela de top. Altfel, am fost relaxați și cred că ne-a ieșit, acel meci cu Vardar din semifinale este ceva extraordinar, e bine că s-a întâmplat la momentul potrivit”, a declarat Adrian Vasile la „Interviul de 10”

CSM București se luptă acum pentru o nouă prezență în Final 4, după patru ani de pauză, ultima prezență în această fază a turneului având loc în sezonul 2017/18. „Tigroaicele” se luptă cu Esbjerg, iar meciul tur, de la București, s-a încheiat 25-26, cu o victorie în ultima secundă a danezelor. 

  • Returul este programat duminică, 8 mai, de la ora 17:00! 
Modifică setările cookies