Esjberg - CSM București 27-27. Pe mâna lor! "Tigroaicele" ratează Final Four-ul Ligii Campionilor. Golul primit în ultima secundă la București a cântărit enorm

Esjberg - CSM București CSM Bucuresti handbal feminin liga campionilor Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Mai 2022, 17:40
Data actualizarii: Duminica 08 Mai 2022, 19:25

Esjberg - CSM București 27-27, duminică seara, în returul sfertului de finală din Liga Campionilor la handbal feminin. În tur, la Polivalenta din București, elevele lui Adi Vasile au pierdut în ultima secundă, scor 25-26. 

Esjberg - CSM București 27-27 (12-14) / 26-25 în prima manșă

CSM București ratează accederea în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta. Elevele lui Adi Vasile s-au exprimat fără cusur în prima repriză și au intrat la cabine cu două goluri avans. N-au concretizat însă trei șanse în actul secund de a se desprinde la trei lungimi și nordicele au prins treptat încredere. Au mizat mai ales în atac pe Breistol (9 goluri din 12 aruncări), imposibil de blocat, iar în defensivă au jucat mai agresiv.

Contribuție uriașă a avut și portarul Dinah Eckerle, introdusă în actul secund. Nemțoaica a parat aruncare după aruncare și româncele și-au pierdut treptat capitalul de încredere pe fază ofensivă. Golul marcat de Aune Larsen în ultima secundă, 27-27, a accentuat regretul în privința căderii inexplicabile din finalul partidei de la București. 

Esjberg s-a calificat la Final Four, alături de Metz, Gyor și Vipers

CSM nu a mai fost prezentă la un Final Four din 2018. Danezele se alătură la Turneul Final Four de la Budapesta echipelor Metz Handball, Gyor ETO, cu Crina Pintea în lot, şi Vipers. Gyor ETO a eliminat Brest (21-21, 35-23), Vipers s-a impus în faţa celor de la Krim (32-25, 33-24), iar Metz Handball s-a calificat fără să joace sferturi, după eliminarea din competiţie a echipei ruse Rostov-Don.

Turneul Final Four de la Budapesta va avea loc în 4-5 iunie, cu semifinalele programate în prima zi. CSM Bucureşti s-a calificat de trei ori la Turneul F4, iar prima dată a şi câştigat trofeul (2016), performanţă urmată de două medalii de bronz (2017 şi 2018). Deţinătoarea Ligii Campionilor este Vipers Kristiansand.

FINAL de meci! 27-27! CSM ratează pătrundrea în Final Four-ul Ligii Campionilor. 

Min.59 Esjberg - CSM București 27-26 Franțuzoaica Dembele înscrie, 27-26, danezele ratează atacul. Aune Larsen egaează în ultima secundă. 

Min.58 Esjberg - CSM București 27-25 

Min.56 Esjberg - CSM București 27-25 Broch înscrie de pe pivot. 

Min.55 Esjberg - CSM București 26-24 Neagu înscrie în urma unei pătrunderi care le lasă fără replică pe daneze. 

Min.52 Esjberg - CSM București 26-23 Cristina Neagu aruncă de la 9 metri însă Eckerle o anticipează din nou. Breistol e cea mai bună marcatoarea a meciului, până acum, cu nouă goluri. Se află la al doilea cel mai bun meci al carierei din punct de vedere al goluri înscrise. Neagu e principala marcatoare a echipei lui Adrian Vasile. 

Min.50 Esjberg - CSM București 23-21 Jocul lui Esjberg s-a schimbat în bine substanțial de când a fost introdusă în poară Dinah Eckerle - procentaj 50 la sută (7 intervenții din 14 aruncări).

Min.49 Esjberg - CSM București 22-20 Danezele înscriu în inferioritate numerică prin Ingstad

Min.47 Esjberg - CSM București 21-20 CSM e șah-mat în defensivă în urma unei acțiuni pe care Nielsen o finalizează de pe semicerc. Imediat însă Neagu reaprinde speranțele și scoate și o eliminare de două minute. 

Min.45 Esjberg - CSM București 20-19. CSM se precipită în atac, Dembele ratează după acțiune pe cont propriu. Adi Vasile cere time-out.

Min.41 Esjberg - CSM București 17-19 CSM gestionează cu luciditate atacurile și Arntzen înscrie cu o aruncare la semiînălțime

Min.40 Esjberg - CSM București 17-18 Kristine Breistol e de neoprit și în repriza a doua. 

Min.38 Esjberg - CSM București 16-18 Omoregie valorifica un atac în mare viteză al "tigroaicelor"

Min.35 Esjberg - CSM București 15-16 Înscriu Nielsen, respectiv Cristina Neagu. 

Min. 32 Esjberg - CSM București 13-15 Turkoglu reduce din diferență, însă CSM își păstrează avansul de două lungimi după aruncarea concretizată cu știință de Omoregie.

A început repriza a doua, CSM a avut primul atac, dar Cristina Neagu a ratat. 

PAUZĂ în Danemarca. CSM e în cărți după o primă repriză în care elevele lui Adi Vasile au jucat inteligent și le-au uzat pe nordice cu o defensivă mobilă care s-a deschis ca un evantai. Esjberg a mizat mai ales pe Breistol, interul de 1,92 m având o serie de aruncări devastatoare de la linia de 9 metri - 6 goluri din 7 aruncări. 

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a CSM-ului, cu trei goluri din cinci aruncări. 

Min.28 Esjberg - CSM București 12-14 Omoregie marchează un gol esențial pe final de primă repriză. 

Min.27 Esjberg - CSM București 12-13 Aune Larsen pătrunde din nou în extrema dreaptă și concretizează o acțiune desfășurată în mare viteză, Breistol e de neoprit. 

Min.25 Esjberg - CSM București 10-12 Dembele marchează pentru "tigroaice" care capătă din ce în ce mai multă încredere pe faza atacului pozițional. Și defensiva începe să fie compactă. Româncele joacă agresiv și se apără sus.

Min.23 Esjberg - CSM București 9-10 Neagu & Co simt că danezele sunt vulnerabile în extreme și iuțesc circulația mingii pe centru. Nordicele mușcă momeala și Aune înscrie de pe extrema dreaptă. 

Min.19 Esjberg - CSM București 7-9. După ce elevele lui Adi Vasile înscriu și prin Neagu, Breistol a marcat din nou de pe inter stânga.

Min.18 Esjberg - CSM București 6-8. CSM se desprinde pentru prima dată la două goluri, după reușitele lui Carmen Martin și Dembele. 

Min.16 Esjberg - CSM București 6-6. Neagu înscrie înșelător printr-o aruncare cu podeaua, dar Breistol (1,92 m) anulează rapid avansul "Tigroaicelor"

Min.14 Esjberg - CSM București 5-5 CSM trece în avantaj după un dialog perfect Neagu - Broch. Olandeza nu iartă, dar danezele anulează imediat avansul fragil al româncelor. 

Min.11 Esjberg - CSM București 4-3 Iese la rampă Cristina Neagu! Interul CSM-ului catapultează mingea în vinclul danezelor. 

Min.9 Esjberg - CSM București 4-2 Breistol marchează printr-o aruncare devastatoare de la linia de 9 metri. Bucureștencele se grăbesc la atacul pozițional și Omoregie pasează direct la adversare. Grubisic pare în zi de grație și are a patra intervenție în 10 minute scurse din joc. 

Min.7 Esjberg - CSM București 3-2 Înscrie Dindilagan pentru bucureștence, însă imediat danezele trec la conducerea jocului prin reușita lui Tranborg

Min.5 Esjberg - CSM București 2-1. Dublă inferioritate numerică pentru echipa lui Adi Vasile. 

Min.4 Esjberg - CSM București 1-1 Nielsen echilibrează disputa după o aruncare din extrema dreaptă. 

Min.3 Esjberg- CSM București 0-1 Omoregie schimbă tabela pentru prima dată pe fondul unor intervenții excelente ale lui Grubisic. 

Min. 1 CSM va juca două minute în superioriate numerică. Reistad, eliminată. CSM nu fructifică prin Cristina Neagu lovitura de la 7 metri. Interul CSM-ului a aruncat peste poartă.

A început meciul din Danemarca! Nordicele au avut lovitura de începere, Reistad a aruncat telefonat. 

Câștigătoarea dublei Esjberg - CSM București va pătrunde în Final Four, turneu la care au obținut deja biletele formația franceză Metz (după eliminarea din competiție a rusoaicelor de la Rostov Don), Gyor (echipa Crinei Pintea) și Vipers.  Gyor ETO a câştigat sâmbătă pe teren propriu cu Brest, scor 35-23, după 21-21 în tur, iar Vipers s-a impus în faţa celor de la Krim, cu 33-24 (32-25 în tur). 

Esjberg - CSM București | Ce spune Amorim

Eduarda Amorim a vorbit înaintea partdei din Danemarca despre concentrare și alegerea celor mai bune soluții.

”Încă mai avem șanse în retur, un gol nu e imposibil de recuperat. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, e plăcut când gălăgia o fac fanii tăiE greu când trebuie să vii permanent din urmă, să alergi după adversar. Toată lumea trebuie să fie mai concentrată, eu știu că nervii sunt întinși la maximum, dar trebuie să ne păstrăm luciditatea”, a spus, potrivit eurosport.ro, interul stânga al celor de la CSM, brazialianca Eduarda Amorim. 

Părerea lui Gheorghe Tadici

"S-a văzut că Esbjerg nu stă chiar foarte bine fizic, vizavi de cum începe jocurile. S-a văzut în repriza a doua cum Reistad, Breistol, linia lor de 9 metri a căzut. Partea lor dreaptă la nivel de extremă este ceva mai slabă. Sper să avem inspirație și la rulajul portarilor, nu cred că a fost cea mai bună variantă care s-a ales, nu știu cine se ocupă acolo de portari, cine face schimbările. Două goluri pot fi recuperabie. Eu sper să fie vreo 4-5 goluri la final", a declarat pentru eurosport.ri Gheorghe Tadici, fost selecționer al naționalei feminine, actual antrenor la Zalău.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a lui CSM în meciul tur, cu 9 goluri din 13 aruncări, în timp ce de la Esbjerg s-au remarcat Kristine Breistol și Henny Ella Reistad, cu 7, respectiv 6 reușite.

Final Four are loc la Budapesta (4-5 iunie)

În faza grupelor, CSM Bucureşti a încheiat pe locul 5, dar nu a mai disputat meciuri în play-off, adversara din Rusia, ŢSKA Moscova, fiind eliminată din competiţie, la fel ca în cazul celor de la Rostov-Don, astfel că joacă direct în sferturile de finală.

  • Turneul Final Four de la Budapesta va avea loc în 4-5 iunie, cu semifinalele programate în prima zi.

CSM Bucureşti s-a calificat de trei ori la Turneul F4, iar prima dată a şi câştigat trofeul (2016), performanţă urmată de două medalii de bronz (2017 şi 2018).

Deţinătoarea Ligii Campionilor este campioana Ungariei, Gyor ETO, care are şansa să repete performanţa şi în acest sezon, iar în lot se află şi pivotul naţionalei României, Crina Pintea.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!