OFICIAL Adrian Vasile, OUT de la CSM București!

Adrian Vasile CSM Bucuresti Liga Florilor Handbal Adrian Vasile
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 21 Mai 2024, 15:00
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 17:50
După eșecul echipei CSM București în fața celor de la Metz, scor 24-27, din luna aprilie, s-a vehiculat că Adrian Vasile va pleca de la echipă. Acest lucru s-a întamplat, aproape o lună mai târziu.

Clubul Sportiv Municipal București și tehnicianul Adrian Vasile se despart după ce echipa de handbal feminin nu a obținut calificarea în Final4-ul EHF Champions League în fața echipei franceze Metz Handball. Adrian Vasile a rămas la conducerea tehnică a formației până la finalul campionatului câștigat din nou de CSM București.

În competițiile interne CSM București își continuă supremația, câștigând Final4-ul Cupei României de la Brăila, probabil cel mai puternic din ultimii ani, precum și cel de-al șaptelea titlu în Liga Florilor MOL. Din nefericire, echipa de handbal feminin nu a reușit calificarea în careul de ași al celei mai importante competiții intercluburi. În actualul sezon, CSM București a ajuns pentru a 9-a oară consecutiv în sferturile de finală ale EHF Champions League, drumul spre Final4-ul de la Budapesta fiind oprit de Metz Handball, una dintre marile favorite ale sezonului actual de Liga Campionilor. Neîndeplinirea obiectivului european duce la despărțirea de antrenorul Adrian Vasile la finalul sezonului competițional, așa cum CSM București a anunțat public încă din luna noiembrie a anului trecut.

Cu un buget care nu este nici pe departe cel mai mare din întrecerea europeană, probabil nici măcar printre primele șase, CSM București a fost totuși o prezență permanentă în ultimii ani între primele 8 formații ale bătrânului continent. Incontestabil o mândrie, mai ales că nicio altă echipă românească, indiferent de disciplină sportivă aleasă, nu a reușit ceva similar, iar palmaresul intern și internațional al echipei de handbal, după doar 16 ani de la înființare, este unul extrem de valoros și foarte greu de replicat, pentru o perioadă atât de scurtă de timp: 7 titluri naționale, 7 Cupe ale României, 5 Supercupe ale României și EHF Champions League.

Adrian Vasile a fost cooptat în staff-ul CSM București încă din anul 2014 și a fost numit în octombrie 2019 antrenor principal al echipei, fiind practic implicat în mod direct în toate succesele clubului. Din cei 5 ani petrecuți la clubul bucureștean ca principal, primul sezon a fost întrerupt de pandemia de Covid atât în EHF Champions League, unde echipa era calificată în sferturile de finală, cât și în Liga Florilor MOL, unde CSM era în vârful clasamentului, la egalitate de puncte cu rivala SCM Rm. Vâlcea, dar cu un joc mai puțin disputat. În următorii 4 ani a câștigat de trei ori liga națională de handbal feminin, Cupa și Supercupa României. În EHF Champions League, echipa a ajuns mereu în faza sferturilor de finală, adunând în total 9 prezențe în primele 8 formații, performanță cu care nu se mai poate mândri decât Gyor ETO. După ratarea calificării în Final4-ul EHF Champions League, Adrian Vasile a condus echipa în cele patru etape din campionatul intern rămase până la sfârșitul sezonului, conform înțelegerii cu conducerea clubului. Astfel partida cu SCM Universitatea Craiova de vineri 17 mai a fost ultima pentru CSM București cu Adrian Vasile antrenor principal.

"Sunt mândru de cei zece ani în care am lucrat la CSM București. Aici am putut experimenta toate aspectele profesiei de antrenor și am acumulat o experiență fantastică. Sunt mândru de toate titlurile pe care le-am câștigat cu clubul în ultimii ani, sunt mândru de staff-ul și jucătoarele alături de care am lucrat, precum și de oamenii din club și de fanii noștri fantastici. CSM a devenit o parte din viața mea, iar acum vreau să folosesc toate cunoștințele câștigate într-un club atât de puternic pentru un nou proiect în handbal. Aștept cu nerăbdare viitorul și drumul care mi se așterne înainte”, a declarat Adrian Vasile.

Mulțumim Adrian Vasile, succes în proiectele viitoare!

Hai CSMB!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!