Legendarul Vasile Stângă știe ce se va întâmpla în România - Danemarca, la Campionatul Mondial de handbal feminin

Vasile Stanga Campionatul Mondial de handbal feminin Romania - Danemarca Handbal
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 05 Decembrie 2023, 19:27
Data actualizarii: Marti 05 Decembrie 2023, 19:35

România - Danemarca, al treilea meci al tricolorelor la CM de handbal, e azi, de la 21:30, la Herning - LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Vasile Stângă (66 de ani) a vorbit despre meciul României cu Danemarca, programat în această seară, la Campionatul Mondial găzduit de trei țări: Norvegia, Suedia și Danemarca. 

Dublul medaliat cu bronz la JO (1980 și 1984) consideră că jucătoarele antrenate de Florentin Pera nu au șanse să câștiga partida cu Danemarca și își spune părerea despre ce se întâmplă în handbalul feminin la nivel mondial. 

România e deja calificată în grupele principale după victoriile din primele meciuri, cu Chile, respectiv Serbia. Vasile Stângă, liderul marcatorilor la națională (1.414 goluri), spune că Danemarca e cu o clasă peste reprezentativa tricoloră. 

România - Danemarca, de la 21:30 | Ce prevede Vasile Stângă

“Au făcut un meci foarte bun, dar Serbia m-a dezamăgit, față de cum știam eu Serbia, acum e o echipă total schimbată. N-am văzut meciul lor cu Danemarca, dar am înțeles că a fost echilibrat. Mă gândeam cum pot să joace fetele astea de la un meci la altul.

Stați să le vedem pe daneze cu noi. Nu mai vedem echipe foarte puternice, sunt egalizate, orice echipă poate să bată pe oricine. În afară de astea precum Chile, care sunt la un nivel foarte jos. Dar Franța a bătut la un gol pe Angola, Japonia care credeam că va fi o surpriză, dar uite că a luat bătaie de la Croația. În handbalul feminin orice rezultat este posibil și e foarte greu să spui ce echipă va fi campioană mondială.

Eu nu cred că avem vreo șansă cu Danemarca, părerea mea. Este o echipă mult mai valoroasă. Să le vedem pe fetele noastre cum reacționează la o echipă puternică, care joacă foarte bine în apărare, au contraatac și faza a doua care te omoară și atunci vedem diferența”, a declarat Stângă, potrivit Sport Total FM.

Tricolorele ocupă locul 2, cu 4 puncte, în grupa E, după victoriile cu Chile (44-19) şi cu Serbia (37-28). Cu acelaşi număr de puncte este lider Danemarca, tot cu două victorii, iar România se va duela cu nordicele marţi, de la 21.30, pentru 2 puncte preţioase în calculele clasamentului din grupa principală III.

În această fază se ajunge cu punctele acumulate în disputele cu celelalte echipe calificate din grupa preliminară. Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

  • Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Ea a anunţat că va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!