Cristina Neagu Cristina Neagu retragere nationala Europeanul de handbal Handbal Handbal

GALERIE FOTO Cristina Neagu a anunțat când se retrage de la națională

Căpitanul României și-a arătat clasa la Europeanul de handbal dar nu a putut evita eșecurile din meciurile cu Olanda (28-29) și Franța (21-35). 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 17:51
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 18:06

În vârstă de 34 de ani, Cristina Neagu a dus greul în meciul cu Franța, al doilea din Grupa C de la Europeanul de handbal feminin, însă gruparea lui Olivier Krumbholz s-a dovedit superioară la toate capitolele. 

Principalele marcatoare pentru România în meciul cu Franța, când tricolorele au jucat de la egal la egal 23 de minute, au fost Neagu 5 goluri, Grozav 5, Lixăndroiu 4, iar de la Franţa s-au remarcat Nze Minko 6 şi Foppa 5 reuşite.

Cu un discurs care denotă dezamgire, marea handbalistă a României a anunțat într-un interviu pentru site-ul oficial al competiției că se va retrage de la națională după JO de la Paris, dacă tricolorele vor accede la regalul din Franța, de peste doi ani. 

Cristina Neagu a anunțat când se retrage din "cariera internațională"

„A fost un parcurs pe cinste, dar simt că îmi voi încheia cariera internațională după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Sper ca naționala României să se califice acolo. Știm că va fi dificil, dar am demonstrat și în trecut că putem", a declarat Neagu, potrivit sursei mai sus citată. 

Pentru România urmează înfruntarea cu Macedonia de Nord, de miercuri, live text pe www.sport.ro, de la 19:00, una crucială pentru calificarea în Grupele Principale. România și Macedonia de Nord au pierdut ambele primele două partide de la Campionatul European și se vor lupta miercuri pentru ultimul loc care duce între primele 12 echipe ale Bătrânului Continent. 

"N-avem un lot suficient de puternic care să reziste la două meciuri atât de dificile, în trei zile. Am făcut un meci foarte bun în fața Olandei, am fost aproape să luăm punct sau puncte. Dezamăgirea a fost foarte mare, la fel și consumul de energie. 

Știam că ne așteaptă o partidă teribil de grea împotriva Franței. N-am intrat învinse de la început, am încercat să facem un meci bun, dar, până la urmă, s-a văzut și diferența de prospețime și faptul că Franța are un lot mai puternic. Pentru noi, obiectivul principal rămâne victoria împotriva Macedoniei de Nord și calificarea în Grupa Principală“, a mai spus Neagu.

Clasament Grupa C

1. Franța 2 2 0 0 59-35 4

2. Olanda 2 2 0 0 59-43 4

3. România 2 0 0 2 49-64 0

4. Macedonia de Nord 2 0 0 2 29-54 0

Primele trei clasate avansează în Grupele Principale.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!