Borussia Dortmund l-a demis pe Marco Rose! A cincea echipă din Bundesliga rămasă fără antrenor

Borussia Dortmund Bundesliga marco rose Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2022, 15:40
Data actualizarii: Vineri 20 Mai 2022, 15:39

Borussia Dortmund a anunţat că s-a despărţit de antrenorul Marco Rose, după doar un an, astfel că devine a cincea echipă din Bundesliga rămasă fără tehnician după încheierea sezonului.

Rose, 45 de ani, a venit la Dortmund anul trecut de la Borussia Moenchengladbach, dar echipa a avut un sezon inconstant, fără a se dovedi a fi o contracandidată serioasă la titlu pentru Bayern Munchen, care a cucerit al zecelea său titlu consecutiv. În plus, Borussia a părăsit prematur Champions League şi Cupa Germaniei.

Borussia Dortmund l-a demis pe Marco Rose

Dortmund a precizat că decizia s-a luat după o analiză a sezonului în care au fost implicaţi, joi, Rose şi conducerea clubului, în frunte cu Hans-Joachim Watzke.

''Această zi nu este una uşoară pentru niciunul dintre noi, din cauza respectului reciproc dintre noi. După un sezon nesatisfăcător din diferite motive, am realizat că nu am profitat de ocazii pe multe planuri'', a declarat Watzke.

''În ciuda unui sezon dificil, cu multe lucruri imprevizibile, eram convins în legătură cu calea noastră. În timpul discuţiilor am avut impresia că această convingere nu este la sută la sută pentru toţi cei responsabili. Deci, am decis împreună să punem capăt colaborării'', a spus, la rândul său, Marco Rose.

La finalul sezonului din Bundesliga, Borussia Moenchengladbach s-a despărţit de Adi Huetter, Florian Kohfeldt a plecat de la VfL Wolfsburg, Sebastian Hoeness a părăsit-o pe Hoffenheim, iar Markus Weinzierl a demisionat de la FC Augsburg.

Dortmund vrea să fie o candidată serioasă la titlu în sezonul viitor şi a transferat deja trei internaţionali germani, pe atacantul Karim

Adeyemi şi pe fundaşii Nico Schlotterbeck şi Niklas Suele, însă l-au pierdut pe valorosul atacant norvegian Erling Haaland (plecat la Manchester City) şi pe mijlocaşul belgian Axel Witsel.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!