A învins cancerul, a înscris în Bundesliga și acum a fost convocat la echipa națională!

sebastian haller Borussia Dortmund cancer Coasta de Fildes Jean-Louis Gasset Germania
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 09:28
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 09:29

Sebastian Haller, transferat de la Ajax Amsterdam la Borussia Dortmund, a revenit la reprezentativa Coastei de Fildeș.

Atacantul ivorian Sebastien Haller, care a absentat câteva luni din cauza cancerului testicular care i-a fost depistat şi a tratamentului urmat, a fost convocat pentru următoarele două meciuri ale naţionalei sale, împotriva Insulelor Comore, a indicat miercuri Federaţia ivoriană de fotbal, scrie AFP.

Atacantul de 28 de ani, sosit la Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam în iulie, participase doar la câteva antrenamente înainte de a fi diagnosticat cu cancer, la câteva zile după semnarea contractului.

Sebastian Haller a urmat 4 cicluri de chimioterapie

Operat de două ori, el a urmat apoi patru cicluri de chimioterapie înainte de a relua antrenamentele în ianuarie, competiţia pe 22 ianuarie şi a reuşi primul gol de la revenire pe 4 februarie împotriva lui Freiburg.

Haller (15 selecţii, 4 goluri) reia meciurile la prima reprezentativă a ţării sale sub "bagheta" selecţionerului Jean-Louis Gasset, pentru o dublă confruntare împotriva Insulelor Comore, pe 24 şi 28 martie, în grupa H a calificărilor pentru Cupa Africii 2023.

Cote d'Ivoire, ţara gazdă a competiţiei, este automat calificată, dar cu toate acestea ea va juca meciurile din grupă, informează Agerpres.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!