"Maine, Mbappe va costa 40 de milioane de euro!" Anuntul din Franta care poate schimba radical fotbalul

"Maine, Mbappe va costa 40 de milioane de euro!" Anuntul din Franta care poate schimba radical fotbalul

Europarlamentarul francez Daniel Cohn-Bendit spune ca pandemia de Covid-19 va avea un impact urias asupra sportului.

Exista mai multe voci care prezic o schimbare drastica in economia sportului dupa aceasta criza provocata de noul coronavirus. Mai multe echipe se tem de probleme financiare grave, iar Real Madrid se teme chiar de un faliment tehnic al industriei daca nu va mai fi posibil ca acest sezon sa fie reluat.

Ultimul avertisment vine din Franta, de la europarlamentarul Daniel Cohn-Bendit, care spune ca sumele rulate in fotbal nu vor mai fi la fel. Acesta a dat drept exemplu cota lui Mbappe, cel mai bine evaluat fotbalist al momentului:

"Maine, dupa criza coronavirusului, nu va valora mai mult de 35 sau 40 de milioane de euro in loc de 200.

Si cine il poate cumpara? Aceasta criza va curata irationalitatea sporturilor profesioniste. Este ca si cum ar fi avut loc un atac nuclear si totul trebuie reconstruit, dar la alte baze. Ar fi necesar sa mergem si mai departe prin plafonarea salariilor. Este o reorganizare care nu se opreste doar la salariile fotbalistilor, ci si la dreptul la imagine si publicitate. Trebuie sa rupem sistemul managerilor, al celor care fac afaceri exorbitante in fotbal", a declarat Daniel Cohn-Bendit, potrivit sport.es.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România, una dintre cele mai poluate țări din Europa. Care este situația în Capitală. “Poluarea este un ucigaș tăcut”
BRAT
Modifică setările cookies