DEZASTRU pentru PSG! Procurorii francezi au intrat pe fir in urma dezvaluirilor Football Leaks! Acuzatii grave

DEZASTRU pentru PSG! Procurorii francezi au intrat pe fir in urma dezvaluirilor Football Leaks! Acuzatii grave

Procurorii francezi au lansat luni o investigatie la acuzatiile de discriminare etnica aduse clubului de fotbal PSG.

Mai multe publicatii europene au dezvaluit in urma cu aproape doua saptamani, citand documente din cadrul anchetei Football Leaks, ca unii scouteri ai clubului au completat fisele de evaluare ale tinerilor fotbalisti care cuprindeau rubrica "origine", unde trebuia ales intre patru casute: "francez", "magrebian", "antilez", "african".

Liga franceza a drepturilor omului (LDH) a depus ulterior o plangere pentru "discriminare", precum si pentru "colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal care dezvaluie originea rasiala sau etnica".

Cotidianul L'Equipe a publicat saptamana trecuta un document conform caruia criteriile etnice apar, de asemenea, in fisele celulei PSG care se ocupa cu recrutarile de jucatori din regiunea pariziana, insa PSG a precizat ca nici aceste fise nu au avut "consecinte discriminatorii".

"Niciuna dintre aceste fise nu a ajuns vreodata la Directia Generala", a raspuns atunci clubul parizian, care sustinea ca "nicio schimbare in profilul tinerilor jucator recrutati nu a putut fi constatata", iar "persoanele intervievate (in cadrul anchetei) au pus accentul pe angajamentul celulei de recrutari fata de tinerii jucatori si de anturajul acestora, indiferent de originea lor".

PSG a anuntat, totodata, adoptarea de "masuri vizand intarirea practicilor etnice" in cadrul clubului parizian, printre acestea figurand si o analiza profunda a modului de functionare a departamentului Scouting.

La finele saptamanii trecute, campioana Frantei la fotbal a informat ca ancheta interna efectuata de oficialii sai dupa dezvaluirile referitoare la fisele de evaluare pe criterii etnice din cadrul centrului sau de formare a stabilit ca "nu au existat cazuri de discriminare dovedite".

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cea mai fierbinte dimineață de când se fac măsurători în România: oamenii au leșinat pe stradă. De joi va fi și mai rău
BRAT
Modifică setările cookies