Gica Hagi Dumitru Dragomir Mircea Sandu nationala romaniei Fotbal intern

„Hagi ne-a înjurat pe toți, chiar și pe Mircea Sandu!” Momentul în care „Regele” și-a pierdut cumpătul: „Doamne Dumnezeule!”

Dumitru Dragomir, fostul șef LPF, a povestit un episod cu Gică Hagi.
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Februarie 2023, 15:14
Data actualizarii: Duminica 26 Februarie 2023, 15:30

După ce s-a retras din activitatea fotbalistică, Gică Hagi a preluat echipa națională de fotbal a României. În noiembrie 2001, înaintea meciului cu Slovenia din barajul pentru CM2002, „Regele” nu a mai rezistat și și-a vărsat frustrarea.

„Hagi ne-a înjurat pe toți, chiar și pe Mircea Sandu!” Momentul în care „Regele” și-a pierdut cumpătul: „Doamne Dumnezeule!”

Dumitru Dragomir a povestit momentul în care antrenorul și-a ieșit din fire și a evidențiat faptul că din acel moment, Mircea Sandu, președintele Federației Române de Fotbal, l-a înlăturat de la cârma naționalei.

„Păi ce ne-a făcut odată în Slovenia… Doamne Dumnezeule, atunci l-a dat Mircea Sandu afară, după chestia aia. Nu era făcută repartizarea pe camere, nu eu cu Mircea Sandu trebuia să o facem oricum, deci nu era vina noastră.

Hagi când vede că echipa stă la coadă și nimeni nu împarte cheile, că așa era calculat la națională, Mircea Sandu era profesionist. I-a lăsat atunci pe alții. Vine Hagi la noi, a început să strige în holul ăla, s-a legat de Mircea Sandu, de mine, dar atunci am știut sigur că Mircea Sandu îl va schimba.

A venit barajul și imediat s-a făcut schimbarea. Mircea Sandu nu uită niciodată. Ne-a luat la înjurături pe toți, chiar și pe Mircea Sandu. Și dacă ar fi câștigat cu 1-0, cred că tot îl schimba. Nu s-a simțit bine Mircea Sandu atunci, mai aveam invitați și niște parlamentari atunci. Am fost puși într-o postură proastă.

Nu asta e cauza, fotbaliștii mai înjură, se descarcă, iar Hagi era Hagi, nu era oricine. Păi cu Pițurcă sufla cineva la națională? Iordănescu era dur, tare antrenor, dar nici el nu l-a domolit. Hagi, Popescu și Dan Petrescu era grupul, dar mai era și Ilie Dumitrescu”, a relatat Dragomir, potrivit Fanatik.

Cariera impresionantă a lui Gică Hagi

Impresionanta carieră a lui Gică Hagi a început la Farul Constanța, în 1982. ”Regele” ajungea în București în 1983, la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu prindea transferul carierei, la Steaua, proaspăta campioană a Europei, cu care a și câștigat Supercupa Europei în fața celor de la Dinamo Kiev (Hagi marca atunci golul victoriei).

În 1990, Real Madrid îl cumpăra pentru 4,3 milioane de euro, iar Hagi devenea primul și singurul român care a jucat în tricoul formației de pe ”Bernabeu”!. Au urmat ”Brescia Romena” condusă de Mircea Lucescu, Barcelona și Galatasaray.

În Turcia, Gică Hagi a avut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. A câștigat, alături de Galatasaray, de patru ori consecutiv titlul în Super Lig, dar și o Cupă, două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!