Dumitru Dragomir intervine în forță în conflictul Dănuț Lupu - Gică Hagi

Dumitru Dragomir Danut Lupu Gica Hagi Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 26 Februarie 2023, 10:34
Data actualizarii: Duminica 26 Februarie 2023, 10:47

Dănuț Lupu a aprins în februarie scânteia conflictului cu Gică Hagi, despre care a susținut, în mai multe intervenții în mass-media, că nu e cel mai valoros jucător din istoria fotbalistului românesc.

Lupu l-a atacat pe patronul de la Farul Constanța pe mai multe fronturi. A spus, printre altele, că nu a impresionat la Real Madrid, iar Hagi i-a răspuns pe rețelele de socialiazare printr-un filmuleț cu o evoluție perfectă dintr-un meci jucat în tricoul formației de pe Santiago Bernabeu. 

Fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir era nelipsit din delegația naționalei la meciurile de la turneele finale și din preliminarii. Știa tot ce mișcă în interiorul reprezentativei lui Anghel Iordănescu. 

"Normal că făceau echipa, nu mișca nimeni"

„Nu știu ce are de împărțit, dar și Lupu a fost un fotbalist mare de tot. Era normal ca Hagi și Popescu să ia deciziile la națională.

Normal că făceau echipa, nu mișca nimeni. Asta zic și eu, că nu mișca Iordănescu. Eu am fost primul vicepreședinte al Federației Române de Fotbal, am fost la toate turneele, în tot ce a existat. Păi mișca cineva în fața lui Hagi? Ferească Dumnezeu! Așa cum nici acum nu mișcă nimeni la Constanța în fața lui Hagi.

De-asta a și fost fotbalist mare, că dacă acești fotbaliști nu au personalitate, dacă nu îți asumi greșelile din timpul meciurilor, nu poți să fii mare fotbalist. Hagi era fabulos! Nu mișcam nici eu, nici Mircea Sandu în fața lui”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik. 

Lupu (14 meciuri la naționala României), campion cu Dinamo (1990) și Rapid (1999) și participant la CM 1990, spune că titulatura de "Rege" ar trebui să îi revină mai degrabă lui Nicolae Dobrin, legenda lui FC Argeș.

"Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e 'Rege". Da! (n.r - Dobrin a fost 'Rege'). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta.

Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r - Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r - a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r - Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r - Anghel Iordănescu)", a spus Dănuț Lupu, la Fanatik.

  • Hagi, la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.
  • Hagi, la Barcelona (1992-1994): 51 de meciuri, 11 goluri, 5 pase decisive. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.
  • Hagi, la Brescia (1994-1996): 66 de meciuri, 16 goluri, două pase decisive. Primul sezon în Serie A, al doilea în Serie B. După ce a promovat, a plecat la Galatasaray.
  • Hagi, la Galatasaray (1996-2001): 192 de meciuri, 71 de goluri, 63 de pase decisive. A câștigat Cupa UEFA, Supercupa Europei, 4 titluri naționale, două Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!