Gica Hagi Vivi Rachita Fotbal intern

Vivi Răchită dezvăluie: „S-a făcut liniște când s-a dat jos Hagi. Doar Valentin Ceaușescu mai avea așa ceva”

Valeriu Răchită a povestit un moment genial cu Gheorghe Hagi, pe cnd cei doi erau colegi la Steaua București.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2023, 10:35
Data actualizarii: Luni 31 Iulie 2023, 10:34

Vivi Răchită a povestit că Gică Hagi avea personalitate încă de la începuturile carierei sale și că atunci când i-a văzut mașina în curtea stadionului a amuțit. „Regele” avea un Mercedes în dotare.

Vivi Răchită dezvăluie: „S-a făcut liniște când s-a dat jos Hagi. Doar Valentin Ceaușescu mai avea așa ceva”

Gică Hagi a evoluat pentru Steaua în perioada iulie 1986 - iulie 1990. A plecat la Real Madrid pentru 4.3 milioane de euro. Vivi Răchită a plecat și el în 1990 de la Steaua, dar la Petrolul Ploiești.

„E normal, ăsta e Hagi. Nu zicea nimeni nimic! De atunci avea personalitate, de puști. Eu l-am prins când a venit în 1989 și avea Mercedes-ul ăla pătrățos în curtea stadionului. S-a făcut linișite când s-a dat jos. Doar Valentin Ceaușescu mai avea așa ceva.

Aveam 19 ani când a jucat Hagi ultimul meci la Steaua. Am jucat amândoi într-un meci cu Farul, înainte să plece la Real Madrid. Prima repriză el a jucat la Farul și eu am intrat în minutul 60”, a spus Vivi Răchită, potrivit Fanatik.

Farul Constanța, Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray sunt echipele la care Gheorghe Hagi a fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice.

Cariera impresionantă a lui Gică Hagi

Impresionanta carieră a lui Gică Hagi a început la Farul Constanța, în 1982. ”Regele” ajungea în București în 1983, la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu prindea transferul carierei, la Steaua, proaspăta campioană a Europei, cu care a și câștigat Supercupa Europei în fața celor de la Dinamo Kiev (Hagi marca atunci golul victoriei).

În 1990, Real Madrid îl cumpăra pentru 4,3 milioane de euro, iar Hagi devenea primul și singurul român care a jucat în tricoul formației de pe ”Bernabeu”!. Au urmat ”Brescia Romena” condusă de Mircea Lucescu, Barcelona și Galatasaray.

În Turcia, Gică Hagi a avut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. A câștigat, alături de Galatasaray, de patru ori consecutiv titlul în Super Lig, dar și o Cupă, două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!