ULTIMA ORA | Aprobare pentru Ghencea si Arcul de Triumf! Cati bani da Guvernul pentru reconstructia celor doua stadioane

Ghencea Arcul de Triumf EURO 2020 FCSB Steaua Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018, 15:35
Data actualizarii: Miercuri 07 Martie 2018, 16:58

Premierul Viorica Dancila a anuntat in sedinta de Guvern de miercuri ca refacerea stadioanelor Ghencea si Arcul de Triumf a primit unda verde.

Premierul Viorica Dancila a anuntat in sedinta de Guvern de miercuri faptul ca statul roman va asigura finantare de sute de milioane de lei pentru refacerea stadioanelor Steaua si Arcul de Triumf.

Aceste doua stadioane, impreuna cu cele de la Dinamo si Rapid, sunt considerate "de importanta nationala", pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

"Astazi vom aproba indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investitii Stadionul Steaua si Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii.

Acest act normativ este necesar intrucat cele doua stadioane au fost declarate, (...) alaturi de Dinamo si Rapid, stadioane de interes public si de importanta nationala pentru organizarea la Bucuresti a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020", a declarat Dancila.

Premierul a precizat ca Stadionul Steaua va avea o capacitate totala de 30.500 de locuri pentru spectatori si o suprafata desfasurata de 70.000 de metri patrati.

"Durata de realizare a obiectivului va fi de 25 de luni, iar valoarea totala a investitiilor este de 301,77 milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Apararii Nationale", a spus Dancila.

In ceea ce priveste Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, premierul a precizat ca acesta va avea o capacitate totala de 8.100 de locuri pentru spectatori, o suprafata desfasurata de 17.126 de metri patrati, o durata de realizare de 23 de luni, iar valoarea totala a investitiei va fi de 126,41 milioane de lei.

"Finantarea este asigurata (...) de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Tineretului si Sportului", a mentionat Viorica Dancila.

Sursa: Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!